Ban de l’alcalde amb motiu dels actes de foc

Dimecres, 13 de juliol de 2022 a les 16:30

L’alcalde ha dictat un ban que recull les mesures que calen complir per garantir la seguretat de les persones i dels béns durant els actes de foc programats durant la Festa Major 2022. Podeu llegir el Ban als documents adjunts a aquesta notícia i a continuació.

BAN

ACTES DE FOC FESTA MAJOR 2022

Amb motiu de la Festa Major 2022, la Colla de Diables de Canovelles organitza una sèrie d’esdeveniments amb els següents actes de foc en les dates assenyalades seguidament.

Dijous, 21 de juliol:

 • 22.00 h – Correbou de Foc i Burricorni

Inici al carrer del Nord i continuarà pels carrers del Rec i del Molí de la Sal

Divendres, 22 de juliol:

 • 21.00 h – Correfoc infantil

Inici a la plaça de la Constitució i continuarà pels carrers Diagonal, de la Riera, del Nord i de la Indústria

 • 23.00 h – Correfoc adult

Inici a la plaça de la Constitució i continuarà pels carrers Diagonal, de la Riera, del Nord i de la Indústria

Dissabte, 23 de juliol:

 • 22.00 h – Correfoc i cremada de Bèsties

Inici a la plaça de la Constitució i continuarà pels carrers Diagonal, de la Riera, del Nord i de la Indústria

Per aquest motiu i agraint-vos d’antuvi la vostra col·laboració, informem d’una sèrie de mesures que us demanem i cal prendre per part de les persones propietàries d’establiments i al veïnat en general i als participants a l’activitat a l’efecte de garantir la seguretat a les persones i dels béns, per evitar conseqüències negatives i garantir el bon desenvolupament d’aquests actes de participació popular:

Mesures per als comerciants i veïns

 1. Retireu els vehicles aparcats als espais esmentats.
 2. Protegir els aparadors i les vidrieres dels espais abans esmentats amb cartrons o paper d’embalar, per tal d’evitar cremades en vidre, marbres i altres materials.
 3. En el moment de la celebració de l’activitat, mantenir portes i finestres tancades, persianes abaixades i tendals recollits, evitant tenir roba estesa o altres elements tèxtils o que poguessin ser inflamables.
 4. No llenceu aigua per les finestres i els balcons durant el desenvolupament dels actes esmentats (encara que us ho demanin) per tal d’evitar accidents de participants i espectadors. L’aigua mulla la pólvora i provoca que exploti en lloc de cremar-se.
 5. Eviteu encendre foc i fumar a la vora dels portadors del material pirotècnic que utilitzen els grups i que van equipats amb saques o carros.
 6. Cal deixar lliure l’espai públic per a poder celebrar adequadament els actes. És per això que serà necessari retirar les taules, cadires, ombrel·les, jardineres i altres objectes situats a la via pública que pertanyin als vostres establiments, fins a la finalització de l’activitat.

Mesures per als participants

 1. Deixeu lliure l’espai on el grup de foc fa l’actuació. No obstruïu ni encercleu amb mobiliari (tanques, cadires, cotxets d’infants...) l’àmbit d’actuació.
 2. No agafeu ni destorbeu cap de les persones membres del grup de foc durant l’actuació.
 3. Estigueu atents i seguiu en tot moment les indicacions de les persones integrants del grup de foc i dels serveis d’ordre públic.
 4. Mantingueu la distància de seguretat indicada per l’organització.
 5. Sigueu respectuosos amb el mobiliari urbà.

L’incompliment d’aquesta ordre comportarà l’aplicació de les mesures pertinents.

Canovelles, 13 de juliol de 2022

Emilio Cordero Soria

Alcalde

Darrera actualització: 13.07.2022 | 16:35