Arrenquen els Pressupostos Participatius 2019!

Dimarts, 11 de juny de 2019 a les 09:00

Per segon any consecutiu l’Ajuntament de Canovelles tira endavant el procés de Pressupostos Participatius, una iniciativa que permet a la ciutadania decidir a què es destinarà una part dels recursos municipals, concretament 40.000 euros del pressupost 2019 referent a la partida d’inversions.

El pròxim 19 de juny a les 19.00 h se celebrarà a Can Palots una sessió de presentació oberta a la ciutadania en què s’informarà sobre el procés i sobre com fer propostes. I serà a partir del 24 de juny i fins al 24 de juliol que tots els residents a Canovelles majors de 16 anys podran presentar fins a un màxim de dues propostes. Ho podran fer a través del formulari físic que rebran a casa o que trobaran a l’Ajuntament de Canovelles i a altres equipaments municipals o bé mitjançant el formulari telemàtic que trobaran a www.canovelles.cat/tudecideixes 

Les propostes hauran de complir uns requisits entre els quals en destaca ser d’interès general i de competència municipal, no tenir un cost superior als 40.000 euros, ser viables tècnicament, concretes i avaluables, ser sostenibles o que no comprometin accions d’exclusió social, entre d’altres. Una Comissió Tècnica s’encarregarà d’avaluar si les propostes presentades compleixen els requisits i serà a través d’una votació popular que s’escollirà la proposta o propostes guanyadores d’entre les seleccionades.

El calendari fixat per als Pressupostos Participatius 2019 és el següent:

  • Sessió de Presentació (19 juny)
  • Elaboració i Presentació de Propostes (24 juny – 24 juliol)
  • Validació Tècnica (2 d’agost – 30 setembre)
  • Sessió de debat sobre les propostes validades (17 d’octubre)
  • Votació Popular (4 novembre – 17 novembre)
  • Retorn i Avaluació (28 novembre)

L’Ajuntament de Canovelles va engegar el 2018 una prova pilot de Pressupostos Participatius. En aquella ocasió la ciutadania va tenir l’oportunitat d’escollir entre diverses iniciatives proposades per l’Ajuntament. Ara, en l’edició d’aquest 2019, es dóna continuïtat al projecte i es desenvolupa una primera edició completa on els veïns i veïnes del municipi seran els qui votaran i proposaran les propostes que finalment s’hauran de dur a terme amb part del pressupost municipal.

Darrera actualització: 11.06.2019 | 09:39