Aplaudiments després d’un any de pandèmia

Dijous, 11 de març de 2021 a les 10:00

L’Ajuntament de Canovelles proposa tornar a fer un aplaudiment massiu el proper 14 de març a les 20 hores. L’acció, que arriba quan es compleix un any de la declaració de l’estat d’alarma, pretén agrair la feina de totes les persones que han treballat per lluitar contra la covid-19.

El 14 de març de 2020 es va declarar l’estat d’alarma. Era dissabte i en aquell moment ningú es podia imaginar quin serà l’abast del virus de la covid-19 ni tampoc tot el que passaria després.

Malauradament, durant aquests dotze mesos s’ha hagut de lamentar la mort de moltes persones i molts negocis s’han vist abocats al tancament. El personal sanitari s’ha deixat (i es deixa) la pell per salvar vides, mentre els sectors essencials han apujat la persiana cada dia, tot i l’exposició al virus. La ciutadania, en el millor dels casos, ha superat el confinament domiciliari i, en el pitjor, ha patit la malaltia o la pèrdua d’éssers estimats.

No obstant el fet que aquest, potser, ha sigut l’any més dur de la vida de moltes persones, cal destacar que els serveis públics, la solidaritat i les iniciatives veïnals han estat claus per superar els moments més durs d’aquest últim any. Així, un any després de la declaració de l’estat d’alarma, des de l’Ajuntament es proposa repetir una de les accions que va sorgir de manera espontània durant el període de confinament domiciliari: Aquest diumenge, 14 de març de 2021, es crida la ciutadania a sortir, a les 20 hores, als balcons i finestres per tornar a fer un aplaudiment col·lectiu a totes aquelles persones que han treballat de valent per protegir-nos i ajudar-nos a superar aquesta situació.

De la mateixa manera, el consistori vol fer una crida a la responsabilitat, especialment tenint en compte que ens trobem a les portes de la Setmana Santa. Cal que la ciutadania compleixi amb les mesures vigents de prevenció contra la covid-19 i eviti riscos innecessaris. S’han fet molts esforços per controlar la situació i ara cal que siguem responsables per no tornar enrere.  

Ajuntament de Canovelles

Darrera actualització: 11.03.2021 | 09:53