Ampli programa d'activitats per celebrar el Dia Internacional per la Pau

Dilluns, 24 de setembre de 2018 a les 06:30

L’Ajuntament va organitzar un programa d’actes amb l’objectiu de commemorar i enfortir els ideals de pau al municipi

La jornada en commemoració al Dia Internacional per la Pau va començar amb l'acte "Diàleg per la pau" centrat en la visita dels centres de culte del municipi per part dels líders religiosos i l'alcalde i alguns regidors de l'Ajuntament, que van compartir després un dinar de germanor. Seguidament, es va signar a l'Ajuntament el compromís per la pau i la convivència. Un acte que va servir perquè, tant els líders com l'alcalde, enfortissin els seus ideals de pau, tot afirmant que "el diàleg és la base per crear una societat en pau i armonia". A més dels líders i l'alcalde va assistir a la signatura el Sr. Marcel·lí Joan i Alsinella, Director General d'Afers Religiosos del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, en representació de la Honorable Sra. Ester Capella, Consellera de Justícia.  "Ja han passat 10 anys i la Taula interreligiosa s’ha consolidat i esta complint el seu objectiu que no és altre que el de treballar tots plegats per garantir la pau i la convivència al nostre municipi", va afirmar l'alcalde, afegint que "a Canovelles respectem la diversitat i busquem aquells elements culturals, socials i religiosos que ens uneixen i que poden crear identitat com a membres de la comunitat que formem. En definitiva treballem per la cohesió social".

A la tarda, els actes es van traslladar al Parc de la Pau sota el títol "Un arbre per la pau". El jove de Canovelles i membre del Consell de la Joventut, Francesc Requena, va llegir el manifest per la Pau, en el qual va afirmar que "Canovelles es un clar exemple de convivència, pau, respecte i diàleg" i va signar l'adhesió per part de les entitats del municipi a aquest manifest. Una activitat que, a més, va ser traduïda al llenguatge de signes.

Una vegada llegit el manifest, es van fer la plantada del Camforer (Cinnamomum Canphora), arbre de la segona generació afectat per la bomba atòmica d’Hiroshima (Japó), així com també es va col·locar la placa commemorativa. L'alcalde Emilio Cordero, acompanyat per Josep Mayoral, alcalde de Granollers, en representació de l'Associació d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau, va participar en la plantada, al igual que un membre de l'AMPA de l'escola Els Quatre Vents en representació de les entitats de Canovelles i diversos veïns i veïnes que es van sumar a l'acte. 

La commemoració, que va resultar tot un èxit, va acabar amb una actuació musical dedicada especialment a la pau. 

 

Darrera actualització: 25.09.2018 | 12:08