ACTUALITZACIÓ: Mesures de prevenció després de la declaració de l’estat d’alarma

Diumenge, 15 de març de 2020 a les 08:50

Després de la publicació del Real Decret 463/202, de 14 de març, pel que el Govern d’Espanya declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel coronavirus, s’aplicaran mesures més restrictives. Així:

  • Cal que es segueixin les indicacions fetes per les autoritats al càrrec de la situació, en aquest cas el Govern d’Espanya i els seus ministeris.
  • Mentre sigui vigent l’estat d’alarma, les persones només podran sortir per tal d’anar a comprar aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; per assistir a centres sanitaris; per desplaçar-se al lloc de feina; per cuidar a persones dependents: per anar a entitats bancàries; o per causa major.
  • Els serveis de transport públic reduiran la seva oferta en un 50%. A més, aquests hauran de dur a terme una neteja exhaustiva d’acord amb les recomanacions del Ministeri de Sanitat. D’altra banda, es desaconsella viatjar en transport públic, exceptuant raons inajornables.
  • Hauran de tancar tots els comerços minoristes a excepció dels d’alimentació, primera necessitat, farmàcies, metges, òptiques i productes ortopèdics, higiene, perruqueries, premsa, combustible, estancs, telecomunicacions, alimentació per a animals, comerç per internet, correspondència, tintoreries i bugaderies.

També entren en vigor mesures ja posades en marxa a Canovelles, com el tancament dels centres educatius, i el tancament d’equipaments i establiments comercials d’oci, esport  o restauració.  D’altra banda, es recorda a la ciutadania que segueixen vigents les mesures preventives anunciades en comunicats anteriors.

L’Ajuntament de Canovelles vol transmetre un missatge de calma i serenor. L’aplicació del Reial Decret garanteix a la ciutadania l’abastiment alimentari, de subministraments energètics, i de serveis essencials. Cal recordar que les mesures són de caràcter preventiu i tenen l’objectiu de frenar la propagació del coronavirus SARS-CoV-2.

De la mateixa manera, es fa una crida al sentit comú per tal de complir amb les mesures adoptades, no sortir al carrer exceptuant els casos esmentats anteriorment i no realitzar reunions o trobades de caire social.

Aquí podeu consultar el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, que ha entrat en vigor el 14 de març i que té una durada de 15 dies naturals.

També podeu consultar les recomanacions sobre la recollida dels residus per confinament pel coronavirus, document elaborat per l'Agencia de Residus de Catalunya. 

(Actualització: 15 de març a les 08.50 hores)

Darrera actualització: 15.03.2020 | 10:35