Actualització del nombre de persones afectades per la Covid-19: cap contagiat a la residència María Auxiliadora

Dimarts, 5 de maig de 2020 a les 13:45

Segons les dades facilitades al consistori pel Departament de Salut i pel CAP, Canovelles suma un total de 77 persones contagiades per coronavirus. Cal destacar que durant l’última setmana s’han detectat cinc casos nous i que no hi ha cap contagiat a la residència de gent gran María Auxiliadora. Des de l’Ajuntament de Canovelles, i amb l’objectiu de mantenir aquestes xifres i evitar l’increment del nombre de contagis, recorden la necessitat de mantenir el confinament i no abaixar la guàrdia durant el període de desescalada.

Cal tenir en compte que el nombre de casos acumulats, que ascendeix a 77, correspon a aquelles persones de Canovelles que han donat positiu en alguna prova diagnòstica. No obstant això, el Departament de Salut també ofereix el nombre de casos sospitosos, una xifra que en el cas de Canovelles ascendeix a 208, i que fa referència al nombre de persones que en algun moment han presentat símptomes i un professional sanitari els ha classificat com a possible cas, però no tenen una prova diagnòstica.

Zero contagis a la residència María Auxiliadora

D’altra banda, cal celebrar que no hi ha cap resident ni tampoc cap treballador contagiat a la residència María Auxiliadora. El passat dissabte, 2 de maig es van realitzar les proves diagnòstiques a tots els residents i treballadors del centre, ubicat al carrer Diagonal de Canovelles. I tot just aquest dilluns han rebut els resultats, que han donat negatiu en tots els casos.

No abaixem la guàrdia, el risc encara és al carrer

Des de l’Ajuntament es recorda que per tal de mantenir aquestes xifres i evitar tot contagi cal mantenir el confinament i complir amb les restriccions. És molt important evitar aglomeracions, mantenir les distàncies de seguretat, complir amb les mesures higièniques i respectar les franges horàries establertes. Adjunt trobareu el vídeo amb el missatge de de l'Alcalde de Canovelles,Emilio Cordero. 

Recordem que des d’aquest dissabte 2 de maig:

  • Les persones majors de 70 anys o dependents poden sortir de 10 a 12 i de 19 a 20 hores.
  • Les persones d’entre 14 i 69 anys poden sortir a fer esport o passejar de 6 a 10 i de 20 a 23 hores.
  • Els menors de 14 anys poden sortir acompanyats d’un adult de 12 a 19 hores.

Aquí podeu consultar què es pot fer i què no durant aquesta desescalada. Trobareu informació relativa a la reobertura de comerços, les sortides per fer esport o passejos, i les sortides dels menors de 14 anys.

Darrera actualització: 05.05.2020 | 13:55