ACTUALITZACIÓ: Afectacions a activitats i equipaments com a mesura preventiva per contenir la propagació del coronavirus

Dijous, 12 de març de 2020 a les 12:00

L’Ajuntament de Canovelles, i d’acord amb les directrius que marca el Pla PROCICAT, ha decidit suspendre o posposar algunes de les activitats previstes per als propers 15 dies com a mesures preventives per contenir la propagació del coronavirus.

Les restriccions, que tindran una durada mínima de 15 dies, afecten tant a aquelles activitats organitzades directament per l’Ajuntament com a aquelles que desenvolupen entitats i associacions diverses. Concretament, les activitats i equipaments afectats per a les restriccions són les següents:

 • Centre Cultural: s’anul·len les activitats i cursos, tot i que el centre romandrà obert.
 • Can Palots: Es manté la programació escènica restringint l’aforament per tal de garantir la distància mínima de seguretat, a excepció de l’espectacle familiar Quimera que s’ajorna. Pel que fa a les activitats, s’anul·len totes aquelles que impliquen població de risc, alumnes o docents de diferents centres educatius.** 
 • El Local: s’anul·len totes les activitats previstes.
 • Biblioteca Frederica Montseny: s’anul·la tota la programació de la Biblioteca, que actualment s’estava realitzant a l’escola Els Quatre Vents.
 • Espai infantil la Quitxalla: el centre romandrà tancat.
 • Centre Obert Casa Nostra: el centre romandrà tancat.
 • La Kl@b: el centre romandrà tancat.
 • El Casalet: no es donarà servei.
 • Centre Cívic Pau Casals: el centre romandrà tancat.
 • Centre Cívic (casal de la gent gran): el centre romandrà tancat.
 • Pavellons esportius: queden anul·lades les activitats esportives (competicions i entrenaments). De la mateixa manera, tampoc es realitzaran les activitats emmarcades dins el Pla Català de l’Esport (Jocs Escolars).
 • Programa Patis Oberts: S’anul·la el servei.

**Així, queden anul·lades les activitats emmarcades en el programa Gent Gran Activa, la competició d’escacs prevista per al proper cap de setmana, el passi del documental sobre l’empresa Sati, els assajos de gòspel, i les classes d’àrab.

De moment, es mantenen les classes de Català, ja que es pot garantir la distància entre els alumnes. De la mateixa manera, es continua oferint el servei de menjador social. A més, i tal com ja es va anunciar ahir, es manté suspès el mercat ambulant de diumenge dels dies 15 i 22 de març, i la Festa de l’Escola Pública prevista per al 21 de març.

També es recomana als veïns i veïnes de Canovelles que evitin desplaçar-se a dependències municipals per tal de fer consultes i/o tràmits. S’aconsella utilitzar mitjans com el telèfon, el correu electrònic o la seu electrònica. En cas de ser imprescindible el desplaçament, es recorda que cal mantenir la distància mínima de seguretat entre persones.

L’Ajuntament de Canovelles fa una crida a mantenir la calma i la tranquil·litat, i recorda que les mesures són de caràcter preventiu i que tenen l’objectiu d’evitar l’increment de contagis. Així mateix, s’insta a la ciutadania a seguir les indicacions d’higiene i prevenció proporcionades pel Departament de Salut i que podeu trobar al web Canal Salut.

D’altra banda i amb l’objectiu de mantenir informada a la ciutadania, l’Ajuntament de Canovelles anirà comunicant les novetats a través de la web del consistori i els canals oficials.

(Actualització: 12 de març a les 12.00 hores)

Darrera actualització: 12.03.2020 | 12:51