Canovelles celebrarà l’arribada dels Reis a Can Palots

Dissabte, 2 de gener de 2021 a les 10:00

Enguany, la covid-19 ha obligat a repensar la Nit de Reis del 2021 per tal d’evitar aglomeracions que facilitin la propagació del virus. A Canovelles, el recorregut tradicional de Ses Majestats es substitueix per una Recepció Reial que se celebrarà durant la tarda de dimarts, 5 de gener, al Teatre Auditori Can Palots.

A les 17 h està previst que els Reis d’Orient arribin a l’equipament i ho faran dins d’un vehicle molt especial, un taxi anglès cedit pel Mesón de Canovelles, i sense l’habitual seguici. A Can Palots seran rebuts amb el tradicional discurs de benvinguda del concurs literari en què participen els alumnes de 5è de primària de les escoles canovellines i que enguany llegiran la Nekal i la Yara, de l’escola Congost. També els Reis Mags s’adreçaran a la població amb un missatge molt especial. D’aquesta manera, el consistori aposta per una rebuda segura, amb control d’aforament i complint la normativa, però sense renunciar a la màgia d’aquesta jornada. L’acte, a més, serà retransmès a través del canal municipal de YouTube per a totes les famílies que no puguin assistir-hi. 

Des de les 17.30 h de la tarda, hora d’inici de la Recepció Reial, la plaça de Margarida Xirgu acollirà petits espectacles per amenitzar l’espera de les famílies que fan cua per entrar a lliurar la carta. Així, els assistents podran veure un espectacle de foc a càrrec de Les Maris, l’actuació de la cantant Cèlia Galán, i la dinamització que han preparat els artistes que formen part del projecte de clown solidari que s’imparteix al Centre Cultural. A banda dels espectacles, també hi haurà altres sorpreses que han preparat algunes entitats municipals per retre honor als Reis. Totes les actuacions s’aniran repetint cada hora perquè tothom en pugui gaudir. 

La Recepció Reial s’allargarà fins a la finalització de la cua, sense sobrepassar la limitació horària que marca la normativa. A les 20 h, a més, mentre Ses Majestats fan una pausa d’un quart d’hora per descansar, es projectarà un castell de focs a prop de la plaça de Margarida Xirgu, a càrrec de Pirotècnia Garcia.

El dia abans, Campament Reial!

Una altra de les novetats d’aquest any serà la instal·lació, dimarts dia 4, del Campament Reial a la plaça de Margarida Xirgu. D’11 a 14 hores i de 16 a 18 hores, el Carter Reial hi farà parada per rebre les cartes per als Reis d’Orient dels infants de Canovelles. A més, hi haurà activitats familiars per amenitzar la jornada, com ara contes a càrrec de la pallassa Pinketa, l’Arbre dels Desitjos que han preparat col·laboradors de Joventut i un punt de recollida de joguines perquè cap infant se’n quedi sense.

Darrera actualització: 22.12.2020 | 15:54