Canovelles recupera la Festa Major amb més d’una setantena d’actes

Dimecres, 6 de juliol de 2022 a les 14:00

La Festa Major de Canovelles retorna al seu format habitual amb més d’una setantena d’actes repartits entre el 15 i el 25 de juliol. No hi faltaran els actes més emblemàtics com la Botifarra Amiga, el Gran Partit de Futbol entre els Cans i les Ovelles o el Concurs de Truites, ni tampoc les cercaviles i exhibicions de cultura popular, els concerts de nit o el castell de focs final. A més, els espectacles d’arts escèniques agafaran protagonisme i es podran gaudir, també, en format itinerant.

Del 15 al 21 de juliol, Canovelles es prepara per a la festa

El 16 de juliol tindrà lloc l’acte de presentació de la Festa Major, on es podrà veure el vídeo de la Festa Major de l’any passat i gaudir de l’espectacle d’Impro i de la vinilada dels anys 80.

Durant els dies previs a la festa grossa no faltaran activitats com la Botifarra Amiga, el sopar popular Jamón, jamón o el Concurs de Truites. Los Gandules i Maruja Limón seran els encarregats de posar el ritme a les nits del 17 de juliol i del 21 de juliol, respectivament. La programació la completen activitats esportives, cinema a la fresca i propostes joves, com el taller de dancehall, el tast de vermut o la festa jove.

Enguany, i com a novetat, el gegant més esbojarrat de la colla de Canovelles, el Piles, ha organitzat, per al dijous dia 21, la cercavila nocturna Posa’t les Piles on estan convidats altres gegants com el Farras, dels Blaus de Granollers, i en Manelic i la Marta, els Gegants Bojos de Terrassa.

Divendres 22, tret d’inici de la Festa Major 2022

La Festa Major de Canovelles començarà de manera oficial el divendres 22 de juliol amb la cercavila dels Cans i les Ovelles i el pregó de Festa Major, enguany a càrrec de la bailaora canovellina Patricia Donn. Des d’aquest moment, no hi faltaran correfocs, concerts, mostres de cultura popular i espectacles de tota mena.

Les activitats mítiques de la Festa Major recuperen el seu format tradicional. Així se celebrarà amb normalitat la cercavila motera, la tapa solidària, la trobada de puntaires, la trobada i cercavila de gegants, el Gran Partit de Futbol entre Cans i Ovelles, la Catxarrada o la cantada d’havaneres que aquest 2022 ve acompanya de sardinada.

Les arts escèniques seran una de les protagonistes indiscutibles d’aquesta Festa Major. Canovelles es convertirà en un gran escenari per acollir fins a una desena de propostes de circ, màgia, humor i titelles on destaquen el Mag Selvin, l’espectacle Naguis & Bobas dirigit per en Tortell Poltrona, el número familiar Tentempié o Galiot Teatre.

Cada dia a mitjanit, la música, el ball i la diversió es donaran cita a l’escenari de la plaça de la Joventut amb bandes com Hotel Cochambre, la Banda del Drac, la Banda del Coche Rojo o Pirates RumbVersions. L’espai jove s’ubicarà a la pista polivalent on divendres tindrà lloc el Festival de Música Jove, amb les formacions locals Kiko Medicina, 304 tour, Seyka, Quantum Manoletes i Lasta Sanco, i dissabte el col·lectiu Intoxicades celebrarà La Nit que el Mereixes amb Sra. Tomasa.

 El castell de focs, que enguany torna a la seva localització habitual, al Pla de Can Gall,  i el concert de Falete posaran el punt final a la Festa Major 2022.

Sergio García, narrador de la Festa Major 2022

Per quart any consecutiu, la Festa Major dels Cans i les Ovelles serà explicada, jornada a jornada, a través de la mirada d’un relator. Enguany, l’escollit de testimoniar l’activitat festiva serà el canovellí Sergio García (1990), qui agafa el relleu de la periodista Gemma Duran. García es dedica a la comunicació estratègica i és l’autor del bloc de viatges Singularia. Ha estat vinculat al Canovelles Bàsquet Club durant deu anys i habitualment escriu a la revista ‘Gent de Canovelles’.

Samarretes i gots, a les botigues de Comerç Actiu

A diferència de les edicions anteriors, aquest any les samarretes, els mocadors i els gots reutilitzables no es posaran a la venda a l’espai de Festa Major, sinó que es podran comprar a establiments associats a Comerç Actiu repartits per tot el municipi: a Agua de Mayo, Coco&Bimba, Didal, Los Retales de la Bu, Merceria Juani, Moda Locuras i Mode’s. A més, en alguns bars i restaurants també es podrà comprar el got reutilitzable de la festa dels Cans i les Ovelles.

Darrera actualització: 06.07.2022 | 15:14