L’Oficina de Català programa sessions de coneixement de l’entorn

Dimecres, 6 de novembre de 2019 a les 12:00

L’objectiu de l’Oficina de Català de Canovelles és posar a l’abast de tots els  ciutadans l’aprenentatge de la llengua i, per tant, garantir-los la possibilitat d’adquirir la competència comunicativa necessària per poder-se relacionar en català en el seu entorn social i professional.  És per això durant el curs 2019–2020 prioritza  l’oferta de nivells inicials i bàsics per tal que les persones que han arribat a Catalunya aquests darrers anys tinguin l’oportunitat d’entendre i parlar català de nivell bàsic. 

L’OC de Canovelles, a través dels cursos de català, fomentarà activitats d’aprenentatge que vinculin la pràctica de la llengua fora de l’aula amb l’activitat cultural del territori, ja que el fet d’apropar-nos al patrimoni cultural ajuda a establir vincles emocionals que faciliten la cohesió social.

Amb el Programa d’Acolliment Lingüístic i l’oferta formativa de català, l’OC de Canovelles  esdevé un organisme clau per a la integració social de les persones immigrades.  L’objectiu és facilitar que el català sigui après per les persones que han vingut a viure a Catalunya recentment, facilitar-los les eines necessàries perquè puguin tramitar el certificat d’acollida o d’arrelament i fomentar la cohesió social. 

En aquest sentit, l’OC de Canovelles, a través del Servei d’Acollida de l’Ajuntament de Canovelles,  durà a terme sessions de coneixement de l’entorn adreçades a alumnes estrangers , que tenen per finalitat adquirir un coneixement sobre el poble, la societat d’acollida, la seva història i la seva cultura.  Aquestes sessions són especialment indicades per a les persones que han d’acreditar haver realitzat accions formatives per a l’obtenció o renovació de targetes de residència i treball.

La primera sessió, que tindrà lloc el 4 de desembre, consistirà en una passejada guiada per  descobrir el terme municipal de Canovelles, a través dels seus masos, camps i boscos, i dels racons més destacats del nucli urbà.

Per obtenir més informació sobre l’oferta de cursos i els serveis que ofereix l’OC de Canovelles, us podeu adreçar al c. de Ponent, 9; trucar al 93 861 89 82 o enviar un correu a canovelles@cpnl.cat. També podeu seguir tota l'actualitat de l'OC de Canovelles a través del seu Facebook

 

Darrera actualització: 05.11.2019 | 13:42