Els veïns de Canovelles s’uneixen en pro de la pau i la convivència

Dimarts, 8 d'octubre de 2019 a les 15:40

Avui la sala de plens Ma. Lluïsa Prat ha estat l’escenari de la trobada entre representants del consistori i líders de la comunitat marroquí i de la comunitat gitana. La reunió, que tenia l’objectiu de sumar forces per restablir la convivència habitual al municipi, ha estat tot un èxit, no només per la participació sinó també per la capacitat d’entesa de les persones que hi han assistit.

La reunió ha servit per posar de relleu que els fets ocorreguts el passat cap de setmana no tenen res a veure amb un conflicte entre comunitats veïnes sinó amb un fet delictiu comès per unes persones en concret. És per això que els líders de les dues comunitats han volgut llençar un missatge de tranquil·litat i serenor als seus conciutadans. Han demanat pau i civisme, i han fet una crida a evitar manifestacions públiques que estigmatitzin un col·lectiu en concret. Durant la trobada, també s’ha posat de relleu que cal tornar a la normalitat el més aviat possible i, sobretot, donar un bon exemple a les generacions futures, que han de créixer amb referents de pau, diversitat i convivència.

De la mateixa manera, s’ha recordat a la ciutadania que durant les últimes hores han circulat informacions i imatges falses. És per això que es demana precaució a l’hora de reenviar i compartir informació, així com no fer cas d’aquelles persones que volen fomentar l’odi i incitar a la violència, ja sigui a través de les xarxes socials o als carrers de Canovelles.

 

Darrera actualització: 08.10.2019 | 15:37