1a sessió de coneixement de l’entorn a Canovelles

Dijous, 5 de desembre de 2019 a les 10:00

Als alumnes de català de l’Oficina de Català de Canovelles, res no els atura.  Malgrat la pluja i el vent,  els alumnes han sortit a fer una ruta guiada per Canovelles de la mà  d’Anna Fonoyet, coneixedora de la història, el patrimoni i la cultura de Canovelles.

Aquesta ruta és la primera de les sessions de coneixement de l’entorn que es duran a terme durant el curs 2019-2020, indicades per  als alumnes que han d’acreditar haver realitzat accions formatives per a l’obtenció o renovació de targetes de residència o treball.

Hem començat el recorregut al Teatre Auditori Can Palots i ens hem dirigit cap al nucli antic, d’origen medieval, tot passant pel jaciment arqueològic de Ca l’Estrada, on s’han trobat restes neolítiques.  Allà hem pogut conèixer el Campanar, l’església de Sant Fèlix, la masia de Can Castells, l’antic ajuntament, la torre de Can Duran i la font dels Enamorats, seguint el curs del torrent d’en Fangues.   

El paisatge tardoral de pollancres, albes, pins, alzines, lledoners i plàtans  ens ha acompanyat  fins al bosc de Ca la Tona, prop del nou ajuntament .   De tornada al Teatre Auditori Can Palots, hem passat per la masia que dona nom al teatre i hem baixat per l’avinguda de Canovelles  fins al parc de Can Carrencà, on ens hem pogut fer unes fotografies molt boniques davant de la font que porta el mateix nom.

Un cop a Can Palots, els alumnes han manifestat que l’activitat ha estat profitosa ja que, molts d’ells, no havien visitat mai aquestes zones.  Han descobert que a Canovelles podem gaudir d’un entorn natural i urbanístic ple d’història i bellesa.

Darrera actualització: 05.12.2019 | 10:12