S’han iniciat els sondejos geotècnics del terreny per al projecte de construcció de la doble via del tren Barcelona-Vic

Divendres, 13 de setembre de 2019 a les 11:00

Aquesta setmana han començat els treballs de sondeig geotècnic del terreny que permetrà conèixer les seves característiques. Es tracta d’una prospecció del terreny, en la qual es realitzen perforacions de petit diàmetre que, tot i que no permet la visió “in situ” del terreny, aportarà informació molt útil per a l’obra posterior.

La doble via del tren Barcelona – Vic és una vella reivindicació que sembla que es comença a entreveure que serà una realitat. Aquesta obra permetrà millorar la freqüència de trens entre l’àrea metropolitana de Barcelona i les comarques del Vallès Oriental i Osona.

No serà immediatament però el Ministeri de Foment ha pres ja la decisió ferma de desdoblar la línia ferroviària que va de Barcelona a Vic. Es tracta de l’única línia de rodalies de Catalunya que opera en via única, el que fa que el servei hagi de ser més que espaiat.

La via està ara duplicada entre Barcelona i Montcada, i la idea és que sigui desdoblada de Montcada a Vic. El tram més conflictiu és el que hi ha entre la Garriga i Vic, ja que discorre pel vessant de la muntanya i presenta greus dificultats de construcció.

Darrera actualització: 13.09.2019 | 12:40

Imatges

Estació tren Canovelles