Es reprenen les obres del pas sota la via del tren al carrer de França

Dijous, 14 de gener de 2021 a les 14:17

Aquesta setmana s’han reprès les obres de la construcció del pas sota la via del tren a l’alçada del carrer de França, una actuació que es va veure aturada aquest estiu després que l’empresa adjudicatària, Tecyrsa, fes un concurs de creditors voluntari. Ara, per encàrrec de Tecyrsa, l’empresa CospLaan realitzarà la urbanització de la zona, la part de l’obra que restava per finalitzar i que s’allargarà durant el primer trimestre de l’any.

L’Ajuntament de Canovelles ha aconseguit reprendre les obres del pas sota la via del tren, que connecta el carrer de França amb el carrer de la Verge del Pilar, després de nombroses converses amb l’administrador concursal de Tecyrsa a Madrid, l’empresa adjudicatària que va fer un concurs de creditors voluntari per facilitar la seva viabilitat econòmica empresarial. D’aquesta manera, ja està treballant per finalitzar l’obra que va quedar aturada a l’estiu, un cop acabada la part més complexa del projecte (la construcció del calaix i la introducció d’aquest sota el talús de l’estructura ferroviària).

Així, l’empresa CospLaan, a qui se li ha encarregat acabar el projecte, farà la consolidació dels murs laterals i la urbanització dels carrers afectats durant l’actuació i de l’interior del pas. Concretament, asfaltarà, arranjarà les voreres, il·luminarà la zona i finalitzà els acabats. Amb tot, es calcula que l’actuació s’allargarà durant aquest primer trimestre de l’any.

Les gestions realitzades i el treball conjunt amb l’administrador concursal, amb seu a Madrid, han evitat haver de fer un nou projecte definint les obres que quedaven pendents i una nova licitació del mateix, un fet que hagués allargat la finalització de l’obra aproximadament dos anys més. En aquest sentit, l’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, ha explicat que “el procés no ha estat gens fàcil, però era imprescindible evitar un nou concurs, que malauradament hagués allargat l’aturada de les obres i la finalització del projecte”.

D’altra banda, cal destacar que l’aturada i la represa de les obres per part de la nova empresa no ha suposat cap sobrecost al consistori. El cost del projecte ascendeix a 780.597,15 €, dels quals l’Ajuntament de Canovelles assumeix prop d’un 30%, mentre que la resta es finança mitjançant quotes urbanístiques que van a càrrec dels propietaris originaris del sòl, aquells que en el seu moment van urbanitzar el sector.

Els inconvenients de l’aturada

L’aturada de les obres durant els últims mesos ha provocat molts inconvenients tant al consistori com als veïns de la zona que han vist com l’actuació quedava a mig fer, deixant la via pública tallada al trànsit, dificultant l’accés a guals i porteries, i amb la impossibilitat que l’Ajuntament pogués actuar a la zona, ja que l’obra no havia estat recepcionada.  

En aquest sentit, l’alcalde ha volgut posar de relleu que, “som conscients dels inconvenients que han patit els veïns i els negocis de la zona durant aquests mesos, és per això que celebrem que l’obra finalment s’hagi pogut reprendre i que pugui estar acabada aquest hivern. De la mateixa manera, agraïm la comprensió i la paciència que ha tingut la ciutadania durant aquest període”.

Una connexió més que necessària

El pas sota la via del tren millorarà la permeabilitat interna del municipi connectant el parc de Can Xarlet, una zona on hi ha molts habitatges i alguns negocis, amb la zona a tocar del parc de la Pau, on s’ubica l’escola Congost i diversos equipaments com el pavelló Tagamanent, el camp de futbol o a nova pista polivalent.

Darrera actualització: 14.01.2021 | 14:13