En marxa les obres de construcció del pas sota la via del tren a l’alçada del carrer de França

Dimarts, 30 de juliol de 2019 a les 12:40

Ja s’ha començat a construir l’estructura en forma de calaix  que després caldrà introduir sota la via del tren i que connectarà el parc de Can Xarlet amb el parc de la Pau.

Els treballs de construcció del pas sota la via del tren a l’alçada del carrer de França ja s’han iniciat. Durant l’estiu es construirà l’estructura en forma de calaix que després s’haurà d’introduir sota el talús de l’estructura ferroviària, uns treballs que es realitzaran a partir del mes de setembre i que tindran una durada d’uns 5 mesos aproximadament. De moment,  ja s’han desviat serveis com l’aigua i el gas per tal de garantir el subministrament als veïns de la zona.

El pas sota la via del tren, que tindrà unes dimensions de 4 metres d’alçada i 10 metres d’amplada, serà apte per a vehicles i vianants. Es contempla la creació d’un doble sentit de circulació de vehicles i d’una vorera ample per a vianants. L’obra també preveu el desdoblament ferroviari en cas que en un futur es faci efectiu.

Emilio Cordero, l’alcalde de Canovelles, ha explicat que, “el pas millorarà la permeabilitat interna del municipi connectant el parc de Can Xarlet, una zona on hi ha molts habitatges, amb la zona a tocar del parc de la Pau, on s’ubica l’escola Congost, el pavelló Tagamanent o la futura pista polivalent”.

El cost d’aquesta actuació, que es realitza amb el permís i la supervisió d’Adif,  ascendeix a 780.597,15 €, dels quals l’ajuntament pagarà prop d’un 30%. La resta del cost es finança mitjançant quotes urbanístiques que van a càrrec dels propietaris originaris del sòl, aquells que en el seu moment van urbanitzar el sector. Cal destacar que els treballs no afectaran la circulació de trens.

Darrera actualització: 30.07.2019 | 12:39

Imatges

Obres del pas sota la via del tren