Canovelles se suma a la campanya #CatalunyadeBlau pel Dia Mundial de la Fibromiàlgia

Dijous, 11 de maig de 2023 a les 10:30

Aquest divendres, diversos equipaments municipals com l’edifici de l’antic Centre Cultural i Can Palots lluiran de color blau per conscienciar sobre les síndromes de sensibilització central.

Amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica, l’ACAF (Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d’altres Síndromes de Sensibilització Central) i la Plataforma de Familiars FM-SFC-SQM promouen la campanya de conscienciació i sensibilització social #CatalunyadeBlau, per tal que molts indrets del país s'il·luminin de blau.

Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica

El 12 de maig se celebra el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica. Els objectius de la jornada, que també inclou altres síndromes de sensibilització central, com ara la sensibilitat química múltiple, són donar a conèixer l'existència d'aquestes malalties, incidir en la necessitat d'investigar els factors de predisposició i de desencadenament, i destacar la importància de fer-ne la detecció precoç.

Les síndromes de sensibilització central són malalties cròniques que provoquen un alt impacte en la qualitat de vida. Afecten diferents sistemes del cos i es caracteritzen per una sensibilitat accentuada davant certs factors, com ara medicaments, estrès, infeccions, o productes químics, que es manté en el temps malgrat la desaparició de l'estímul que l'ha provocat. Requereixen, a més, d'un tractament multidisciplinari per a la millora de la salut, l'autonomia i el benestar de les persones afectades.

Darrera actualització: 11.05.2023 | 09:52