Xerrades sobre resolució de conflictes adreçades a professionals de l’educació

Divendres, 9 d'abril de 2021 a les 10:10

Aquest dijous s’ha realitzat la primera de les quatre sessions que imparteix Francisco Cascón  i que organitza el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Canovelles. L’objectiu de les sessions és donar eines als professionals de l’educació i dels serveis a les persones per prevenir i resoldre de manera eficient els conflictes que es poden donar en l’àmbit educatiu.

Els dies 8, 14, 21 i 28 d’abril, el Teatre Auditori Can Palots acull unes jornades sobre resolució de conflictes. Les xerrades, que són impartides per Francisco Cascón, reconegut professional en l’àmbit de l’educació per la pau i la convivència, avarcaran diferents aspectes com la prevenció, la negociació, la mediació o els límits entorn el conflicte.

Les xerrades tenen per objectius facilitar eines i coneixements per realitzar prevenció i saber tractar possibles conflictes en cas que aquests es produeixin. Estan dirigides als equips docents, professionals de l'àmbit de l'educació i tècnics de l'àrea d'atenció a les persones (entre els quals s’inclouen serveis socials, d’esports, a la ciutadania, de joventut, d’acció comunitària i de festes).

Concretament, el programa de les sessions, que es realitzen de 17 a 21 hores, serà el següent:

  • Dia 8: Educar en el conflicte. Perspectiva, procés, actitud. Agressivitat i violència. Conflicte i convivència. Eines.
  • Dia 14: Prevenció: pla d'acollida, construcció del grup, confiança i por, comunicació i habilitats pro socials. Consens.
  • Dia 21: Anàlisis i negociació: elements per l'anàlisi del conflicte, intervenció, win-win. Règims interns d'actuació i alternatives al càstig.
  • Dia 28: Ajuda entre iguals. Mediació. Límits. Implementació de la mediació en un centre educatiu.

Cal destacar que les jornades s’han organitzat complint amb la normativa vigent contra la covid-19. Així, l’aforament és limitat i es realitzarà un registre dels assistents per poder facilitar la traçabilitat en cas que sigui necessari.

Francisco Cascón, expert en resolució de conflictes i la cultura de la pau

Cascón ha realitzat nombrosos tallers i ponències sobre la pau i la resolució de conflictes arreu del món: a Espanya, El Salvador, Casta Rica, Mèxic, Colòmbia, Guatemala i Xile. A més, ha estat professor de la diplomatura sobre “Cultura de Pau” de la càtedra UNESCO sobre Pau i Drets Humans de la UAB.

Cal destacar que durant els seus inicis professionals va ser voluntari de les Brigades Internacionals per la Pau a El Salvador (1987-1988 i 1991) i a Guatemala (1991). Francisco Cascón compta al seu currículum amb un total de quinze publicacions de les què és autor o coautor, a banda de nombroses col·laboracions per a altres publicacions o mitjans de comunicació.

Darrera actualització: 15.04.2021 | 08:38