Torna a Canovelles la campanya Aquí no llencem res!

Dimarts, 22 d'octubre de 2019 a les 16:13

Des del dimecres 23 d’octubre i fins al 4 de novembre, un equip d’informadors recorreran diferents establiments i carrers de Canovelles per realitzar enquestes i informar els ciutadans sobre com poden contribuir a augmentar l’índex de reciclatge. A més, repartiran material per facilitar la separació de residus.

La campanya Aquí no llencem res!, que realitza el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, té l’objectiu de reduir el volum de residus que no es separen correctament, aquells que van a parar al contenidor de la resta (el gris) i podrien ser valoritzables si es dipositessin en el contenidor corresponent (el blau, el groc, el verd o el marró) .

El reciclatge, l’assignatura pendent de Canovelles

Segons dades de l’Agencia de Residus de Catalunya, a Canovelles només es recicla el 25,34% de les deixalles que es generen, unes xifres molt inferiors a la mitjana comarcal situada en el 40,82% i a la mitjana catalana situada en el 41,76%. Per tant, el marge de millora al municipi és molt elevat. Per exemple, llençant al contenidor marró la matèria orgànica que es genera a casa s’aconseguiria reciclar el 40% de tot allò que actualment es llença al contenidor del rebuig (el gris).

Cal destacar que els objectius europeus marquen que per a l'any 2020 els residus correctament segregats han de suposar un 50% del total generat. Val a dir que el cost de no reciclar correctament i, per tant, de no assolir aquestes xifres es traduirà amb un increment substancial de la taxa d’escombraries.

Darrera actualització: 22.10.2019 | 16:12