Tallers per “Créixer en família” destinats a pares i mares

Dijous, 29 d'abril de 2021 a les 10:45

Canovelles engega dos programes gratuïts destinats a donar suport a la parentalitat a pares i mares amb fills que actualment cursin primària o secundària. Les sessions, que començaran al maig, es realitzaran telemàticament a través de les plataformes Zoom o Google Meet. 

L’Ajuntament de Canovelles posa en marxa dos cicles de tallers anomenats “Créixer en família”: un destinat a famílies amb infants a primària, de 6 a 12 anys, i un altre destinat a pares i mares amb fills adolescents, de 12 a 16 anys. L’objectiu dels programes és orientar, reforçar i donar eines a les famílies per exercir el seu paper educatiu de forma positiva, amb l’objectiu de potenciar el reconeixement i la confiança en les pròpies capacitats dels progenitors.

Els tallers pretenen ser espais d’intercanvi d’experiències entre pares i mares amb fills i filles d’edats similars, guiats per professionals experts en la formació de famílies. Les prioritats són reflexionar en relació amb per què educar, què fer i com fer-ho.

El programa destinat a pares i mares amb fills a primària consta de sis sessions que tindran lloc els dimecres, a partir del 5 de maig, de 17.30 a 19 hores. Durant les sessions es treballaran diferents aspectes com la confiança en les capacitats com a pare o mare, l’autonomia, la resolució de conflictes, i els models i valors que es transmeten a la llar, entre d’altres. Les famílies que ho desitgin poden inscriure’s a través del següent formulari.

D’altra banda, el programa destinat a famílies amb fills adolescents en cursos d’ESO, s’abordaran temes com l’empatia i la comprensió cap als adolescents, la resolució de conflictes, l’assumpció de conseqüències, o la recerca i la construcció de la seva identitat. En aquest cas, les sessions es realitzaran els dijous, a partir del 6 de maig, de 17.30 a 19 hores i les famílies que ho desitgin es poden inscriure a través d’aquest formulari.

Els tallers són oferts per la Secretaria de Família de la Generalitat de Catalunya, compten amb la col·laboració dels Serveis Socials de Canovelles, i estan impartits per professionals d’EDUVIC, una cooperativa de treball associat i d'iniciativa social sense ànim de luce, que té per objectiu treballar amb infància i adolescència, incidint en les seves famílies i el seu entorn.

Darrera actualització: 29.04.2021 | 10:47