S’incorporen parades no alimentàries al mercat de Canovelles

Dijous, 18 de juny de 2020 a les 09:55

A partir del proper diumenge 21 de juny, el mercat dels diumenges de Canovelles tornarà a comptar amb parades no alimentàries. Es preveu que s’incorporin prop d’un centenar de parades de roba, complements, calçat, productes per la llar o altres productes no alimentaris. Per la seva part, l’Ajuntament de Canovelles, com ja feia amb el mercat d’alimentació, ha establert un conjunt de mesures per garantir la seguretat de paradistes i compradors.

Per tal de poder garantir la seguretat de les persones, les parades s’ubicaran en el   tram del passeig de la Ribera entre el carrer de Ramon Llull i el carrer d’Anglaterra. A més, s’ha reduït l’espai que ocupen les parades, que hauran de ser d’un màxim de 6 metres lineals, es deixaran dos metres entre parades, i es garantirà un passadís central de 6 metres d’amplada per on podran passejar els visitants.

L’aforament seguirà sent limitat i adequat a l’espai del mercat amb l’objectiu de poder garantir la distància social de dos metres entre persones. A més, cal destacar que s’establiran dos perímetres diferents: un per al mercat d’alimentació, que es manté tal i com s’havia desenvolupat els últims diumenges, i un altre per a les parades no alimentàries, que es situaran en una zona diferenciada. Així, el dia 21 de juny, s’establiran quatre punts d’accés, dos per al mercat d’alimentació i dos més per accedir a la zona on s’ubicaran les parades de roba, calçat, complements o altres productes no alimentaris.

L’Ajuntament de Canovelles preveu anar augmentant l’espai i el nombre de parades de manera gradual i sempre tenint molt en compte la seguretat de les persones i el desenvolupament de l’activitat. Així, i si l’experiència del proper diumenge demostra que es pot desenvolupar el mercat amb seguretat per a tothom, el dia 28 s’incorporaran més parades, es tornarà a ampliar l’espai i es crearà un nou punt d’accés.  

Horari del mercat

 Pel que fa a l’horari del mercat, el d’alimentació estarà obert de 8 a 14 hores, mentre que el de productes no alimentaris obrirà de 9 a 14 hores. En ambdós casos, l’horari preferent per a majors de 65 anys serà des de l’obertura i fins a les 10 del matí, i l’accés al mercat es tancarà a les 13.30 hores. 

Recomanacions per a la ciutadania

Els visitants hauran de complir amb les següents mesures de seguretat:

  • Cal respectar la distància de 2 metres entre persones.
  • Cal tapar-se la boca i el nas amb mascareta
  • Cal realitzar una única cua respectant el torn i la distància de seguretat de 2 metres entre persones.
  • No tocar els productes a la venda. No fer autoservei. Serà el venedor qui servirà els productes
  • Aplicar-se gel hidroalcohòlic, a l’entrada i a la sortida del mercat, encara que es porti guants.
  • Realitzar els pagaments, sempre que sigui possible, amb targeta o mitjans Telemàtics.

A més, restarà prohibit entrar en patinet o bicicleta al mercat i fumar o menjar dins el recinte.

 

Darrera actualització: 18.06.2020 | 09:57