Se suspèn el Castell de Focs a Can Gall

Dilluns, 25 de juliol de 2022 a les 10:40

En vista que Canovelles es manté al nivell 2 del Pla Alfa, queda suspès el permís de foc per poder dur a terme el Castell de Focs artificials de fi de festa. En conseqüència, l’Ajuntament de Canovelles es veu en l’obligació de suspendre l’activitat.

Per dur a terme el castell de focs, que estava previst realitzar aquest dilluns a les 22.15 hores al Pla de Can Gall, és necessària l’autorització dels Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya. Amb l’activació del nivell 2 o superior del pla Alfa, que determina el risc d’incendi i les accions preventives que cal dur a terme per evitar els incendis, es prohibeix o es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc. D’aquesta manera queda suspès el permís emès el dia 12 de juliol per a la realització del Castell de Focs.  

Què és el Pla Alfa?

El Pla Alfa és el procediment operatiu establert pel Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis, davant les situacions de perill d’incendi forestal que es puguin produir. 

Aquestes situacions de perill d’incendis forestals es graduen en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3, per a cada comarca.

  • Nivell 0, correspon a un nivell baix de perill d’incendi forestal
  • Nivell 1, nivell moderat
  • Nivell 2, nivell alt
  • Nivell 3, nivell extrem de perill d’incendi

L'activació de cada nivell comporta un grau de mobilització dels efectius i la realització de determinades actuacions preventives.

 

Darrera actualització: 25.07.2022 | 10:47