Salut impulsa un cribratge intensiu contra la COVID-19 a Canovelles i Granollers

Divendres, 27 de novembre de 2020 a les 19:40

El cribatge s’iniciarà el dimarts dia 1 de desembre al Teatre Auditori Can Palots i s'allargarà fins al dissabte dia 5. Es faran proves PCR a la població de més de 14 anys. L’objectiu d’aquesta actuació és frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

El Departament de Salut ha establert una estratègia conjunta en la lluita contra la COVID-19, amb la col·laboració dels ajuntaments de Canovelles i Granollers, l’Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica, basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus.

Aquesta actuació preventiva es farà del dia 1 al 5 de desembre al Teatre Auditori Can Palots, al carrer Barcelona, número 8, de Canovelles i està dirigida a la població de més de 14 anys de la zona del Centre d’Atenció Primària (CAP) Canovelles. L’objectiu d’aquesta actuació és frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. En els propers dies, les persones que estan cridades a participar al cribratge rebran un SMS informatiu.

La realització de les proves es farà de dimarts a dissabte, de les 9 h a les 14 h i de les 15 h a les 19 h. Per evitar aglomeracions, s’han assignat dies concrets en funció de diferents zones dels municipis amb població assignada al CAP Canovelles:

  • Dimarts 1 de desembre: residents a Barriada Nova (des del carrer de Monturiol al carrer de Sant Jordi i del passeig de la Ribera al carrer de Sant Eudald).
  • Dimecres 2 de desembre: residents als barris de Can Gili, el Congost, urbanització Les Àligues, Bellulla i Terra Alta (de Granollers).
  • Dijous 3 de desembre: residents a Barriada Nova (des del carrer de Sant Jordi al carrer de Santa Madrona i des del passeig de la Ribera al carrer de Barcelona).
  • Divendres 4 de desembre: residents als barris de Joan Miró, zona de Ca la Tona, zona de Can Palots, de l’avinguda de Canovelles, des del carrer Indústria a l’Ajuntament i de l’Ajuntament fins al cementiri.
  • Dissabte 5 de desembre: residents als barris de Can Duran, de Can Cuana, de Sanahuja, de la Serra i de Can Gurgui. I els residents no inclosos anteriorment o que no hagin pogut venir abans.

És important que tothom porti la targeta sanitària per facilitar el tràmit de la realització de la prova. Els resultats es comunicaran a través de SMS, i també es penjaran a la plataforma La Meva Salut.

El Departament de Salut convida a la població a participar activament en aquestes proves, que han de servir per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes persones no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Darrera actualització: 27.11.2020 | 22:24