S’aixeca el confinament comarcal i es permet l’obertura dels comerços no essencials durant el cap de setmana

Dilluns, 15 de març de 2021 a les 10:25

A partir d’aquest dilluns 15 de març entren en vigor les modificacions de les mesures aprovades pel PROCICAT. Des d’avui i fins el 28 de març, s’aixeca el confinament comarcal (tot i que els desplaçaments fora de la comarca s’han de fer amb la bombolla de convivència), es permet l’obertura de comerços no essencials durant el cap de setmana i es permeten jugar les competicions federades, incloses les de menors de 16 anys.

A continuació, trobareu un resum de les principals modificacions que entren en vigor aquest dilluns:  

Mobilitat

Es permet que les persones que integren la bombolla de convivència es desplacin a una comarca diferent de la que resideixen habitualment.

Àmbit comercial

Els establiments comercials poden obrir tota la setmana:

  • Els que no superin els 800m2, amb un 30% d’aforament.
  • Els més grans de 800 m2, si acoten l’espai d’obertura al públic a aquesta superfície i aforament al 30%.
  • Els mercats no sedentaris i les fires de mercat, amb una reducció al 30% de l’aforament.

Centres, galeries i recintes comercials

  • Els comerços dels centres, galeries i recintes comercials poden obrir si respecten les indicacions generals.
  • Limitació al 30% les zones comunes i de pas
  • Restricció de les zones recreatives: zones infantils, ludoteques o àrees de descans.
  • Roman suspesa l’obertura al públic dels locals de restauració.

Àmbit esportiu

Es poden jugar les competicions federades per als menors de 16 anys.

A excepció de les d’àmbit estatal i internacional (de futbol i bàsquet) de caràcter professional, la resta de competicions permeses es podran desenvolupar amb públic, limitant l’aforament al 50% en instal·lacions i equipaments a l’aire lliure, amb un màxim de 1.000 persones, i al 30% en tancats, amb un màxim de 500 persones o de 1.000 persones si hi ha condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades.

Àmbit cultural

Als locals i els espais com teatres, cinemes i auditoris es poden fer altres activitats extraordinàries com gales, cerimònies d’entrega de premis i festivals.

Es poden reprendre les activitats de cultura popular i tradicional a l’aire lliure en un espai perimetrat i estàtic o en espais tancats, amb ventilació, control d’accessos i limitació d’aforament.

Àmbit lleure i oci

  • Es reprenen les activitats de lleure inclusives dirigides a persones amb discapacitat, en grups màxims de sis persones.
  • Salons, casinos i sales de bingo podran obrir al 30% i un màxim de 100 persones, tot garantint la ventilació mínima establerta. Si compleixen amb mesures de ventilació i qualitat de l'aire reforçades, i control d'aglomeracions, poden obrir, respectant el límit de l'aforament al 30%, fins a un màxim de 250 persones.

 

Les altres mesures ja vigents es mantenen, com el toc de queda, que continuarà com fins ara, de 22h a 6h. Aquestes noves mesures i les prorrogades tindran una vigència de 14 dies, fins al 28 de març inclòs.

 

 

 

 

Darrera actualització: 15.03.2021 | 10:25