Repartiment d’aliments bàsics del Ramadà

Dilluns, 12 d'abril de 2021 a les 14:15

L’entitat “Sent per mi i jo sentiré per tu” realitzarà un repartiment d’aliments bàsics i típics del Ramadà a aquelles persones que ho necessiten i que durant aquest període es troben lluny de la família. El repartiment es realitzarà a les tardes a l’Aula Tecnològica (carrer de la Sèquia, 10-12).

Aquest dimarts 13 d’abril comença el Ramadà, que sembla que enguany s’allargarà fins al 12 de maig. Durant aquest període, sagrat per als musulmans, les persones adultes i en bon estat de salut fan el dejuni d’aliments i líquids. Així, es lleven abans de la sortida del sol per prendre l’esmorzar (suhûr) i fan el trencament del dejuni diari (iftâr) després de la posta de sol. 

És un període d’efervescència familiar i comunitària, i que enguany es veurà marcat per les restriccions amb motiu de la pandèmia de la covid-19. Tenint en compte la situació i la conseqüent impossibilitat de trobar-se de manera col·lectiva per compartir l’iftar, l’associació canovellina nascuda durant el confinament, “Sent per mi i jo sentiré per tu”, ha decidit realitzar un repartiment d’aliments bàsics per aquelles famílies que ho necessitin i per aquelles persones que es trobin soles durant aquest període.

El repartiment es realitzarà a partir d’aquest dimarts dia 13 d’abril i fins al final del Ramadà a l’Aula Tècnològica (carrer de la Sèquia, 10-12 baixos). I l’horari per recollir aliments serà de 15.30 a 20 hores.

Pel que fa a les pregàries, durant aquest període es realitza la primera pregària del dia (fajr) i l’última (isha) d'acord amb la sortida i posta del sol, i previsiblement tindran lloc abans de les 6 del matí i passades les 22 hores respectivament. Per tant, coincideixen amb el confinament nocturn, en què es prohibeixen els desplaçaments i la circulació per vies públiques sense causa justificada.

Mesures vigents durant el Ramadà

Tenint en compte la situació epidemiològica, la Generalitat de Catalunya ha publicat la següent informació:

Es poden fer activitats a les mesquites?

Es poden celebrar els iftars?

  • Des del punt de vista institucional, els darrers anys s’ha estès a Catalunya la iniciativa de les comunitats musulmanes d’organitzar iftars o trencaments del dejuni diürn, amb participació col·lectiva. Enguany no es poden organitzar iftars col·lectius.
  • L’iftar només es pot fer en l’àmbit estricte del domicili familiar amb les persones que hi conviuen. Per les seves característiques de proximitat i d’elaboració i consum d’aliments, és un espai d’especial risc i per això no es pot fer cap celebració pública.

Hi ha excepció al toc de queda?

  • Fins al dia d'avui, atesa la situació epidemiològica, no s'ha pogut preveure cap excepció que permeti passar l’horari establert pel toc de queda per assistir a actes religiosos.

Podeu consultar tota la informació aquí.

Darrera actualització: 12.04.2021 | 14:18