Prop de 40 persones treballaran per garantir les mesures de seguretat durant la jornada electoral

Dimecres, 10 de febrer de 2021 a les 12:00

Prop de 40 persones, entre les quals s’inclouen personal municipal, de neteja, de control d’accessos i membres de la Policia Local, vetllaran perquè votar sigui segur i no suposi cap risc per a la salut de les persones.

Durant la jornada electoral del 14 de febrer, a cada col·legi hi haurà servei de neteja continuat per garantir la desinfecció de l’espai, personal de control d’accessos a les entrades i personal municipal per garantir el bon funcionament dels comicis. A més, s’ha dotat un dispositiu amb 9 agents de Policia Local destinats a vetllar pel bon desenvolupament de les Eleccions al Parlament de Catalunya.

També cal recordar que els nous espais on s’ubiquen els col·legis electorals són més amplis, compten amb una millor ventilació i permeten establir circuits d’entrada i sortida diferenciats per tal que els votants no s’hagin de creuar.

A continuació, podeu consultar quins seran els col·legis electorals per al 14F. A més, cal que els votants compleixin amb les franges horàries establertes i les mesures de seguretat adoptades contra la covid-19.

On he de votar?

Si habitualment votes:

Aquest cop votaràs:

al Teatre Auditori de Can Palots

al mateix lloc

a El Local

a la Biblioteca Frederica Montseny

al Centre Cívic La Quitxalla

les meses 3A i 3B: a la nova Pista Polivalent.

les meses 4A i 4B: al mateix lloc

al Centre Cultural

al mateix lloc

a l’Escola Sant Jordi

al Teatre Auditori de Can Palots

a l’Escola Joan Miró

al pavelló de Ca la Tona

a l’IES Bellulla

al pavelló de Ca la Tona

 

A quina hora puc anar a votar?

La distribució dels votants per franges és la següent:

  • 09.00h a 12.00h: els col·lectius de risc.
  • 12.00h a 19.00h: els votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena.
  • 19.00h a 20.00h: els col·lectius de persones en quarantena –contagiats, contactes estrets i sospitosos.

Durant la darrera hora de votació els membres de la mesa utilitzaran equips de protecció individual (EPI) integrals d‘alta seguretat.

Les persones contagiades, contactes estrets i sospitosos hauran de dur un certificat de desplaçament amb la finalitat única de trencar el confinament obligatori per exercir el seu dret a vot.

Consells a seguir durant el 14F

  • És recomanable portar el vot preparat de casa per minimitzar el temps d’estada dins el local electoral així com evitar tocar qualsevol tipus de material.
  • Atesa la situació sanitària, la persona electora exhibirà als membres de la mesa el document identificatiu, però no el lliurarà. En tot cas, les meses disposaran d'una safata per deixar el document per si calgués acostar-lo als membres de la mesa.
  • Cal fer ús del gel hidroalcohòlic que hi haurà a l’accés i a la taula amb les paperetes i sobres de votació.
  • Els votants no es retiraran la mascareta a excepció que la mesa li requereixi fer-ho de forma puntual per a facilitar la seva identificació.  ​
  • Una vegada identificats, els electors i electores introduiran el vot dins de l’urna i sortiran del local.
Darrera actualització: 10.02.2021 | 12:03

Imatges

Horaris