Presentació del llibre “Canovelles, en temps de guerra. Refugiats i solidaritat (1936-1939)”

Dilluns, 27 de juny de 2022 a les 12:00

El divendres 1 de juliol, a les 19 hores al Teatre Auditori Can Palots, tindrà lloc la presentació del llibre editat per l’Ajuntament “Canovelles en temps de guerra. Refugiats i solidaritat (1936 – 1939)”. I, a continuació, s’inaugurarà l’exposició “Viacrucis en 50 estacions. Camps d’extermini Nazis”.

El llibre, de Joan Garriga Andreu i Cinta Cantarell Aixendri, se centra en la història de Canovelles de l’any 1936 al 1939. Durant aquest període, la guerra va colpejar amb contundència la població civil amb la fam, la mort d’amics i familiars, la por als bombardejos i el desplaçament d’incomptables famílies que fugien del conflicte.  En aquest context Canovelles va ser, un cop més, testimoni i exemple de la solidaritat d’un poble.

El treball aprofundeix en la funció que va adquirir la Torre Bellulla o Can Recolons, que es va convertir en l’Hospital de Guernika, un espai confiscat pel comitè revolucionari local durant les primeres setmanes de la guerra i destinat a la cura dels infants que venien del País Basc.

Durant la presentació hi intervindran els autors del llibre, Joan Garriga Andreu i Cinta Cantarell Aixendri, i l’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero.

El llibre “Canovelles en temps de guerra. Refugiats i solidaritat (1936 – 1939)” es podrà adquirir, per un preu de 15 euros, a Promoció Econòmica i, el mateix dia de la presentació, al vestíbul de Can Palots.

Viacrucis en 50 estacions. Camps d’extermini Nazis

D’altra banda, s’inaugurarà l’exposició “Viacrucis en 50 estacions. Camps d’extermini Nazis” comissariada per l’associació La Garriga secreta, mostra un recull de 50 dibuixos del publicista Bernard Aldebert sobre les atrocitats perpetrades contra els interns als camps de concentració durant el genocidi nazi.

La mostra, que s’inaugurarà després de la presentació del llibre, es podrà veure fins al 15 de juliol, a la sala Arimany de Can Palots.

 

Darrera actualització: 27.06.2022 | 11:58