Podeu fer ús del servei de recollida de poda i residu verd!

Dilluns, 13 de desembre de 2021 a les 09:00

El servei municipal de recollida de poda i residu verd és un servei gratuït de recollida porta a porta que es realitza de manera quinzenal, els dijous de 15 a 20 hores. Per fer ús del servei, cal inscriure’s i recollir la primera saca a l’OAC. Després els usuaris han de trucar al telèfon gratuït 900 720 648 per pactar el dia de recollida de la brossa vegetal.

Com funciona el servei de recollida de poda i residu verd

Per fer ús del servei, cal que inscriure’s i recollir la primera saca a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC). Cal destacar que depenent de si el domicili de la persona que ho sol·licita es troba en una urbanització o al nucli urbà, es lliurarà una saca d’1 m3 o bé un rotllo de bosses.

Després, els usuaris hauran de pactar el dia de recollida trucant al telèfon gratuït 900 720 648. I, de la mateixa manera, aquelles persones que vulguin tornar a fer ús del servei, hauran de demanar que els tornin a deixar saques o bosses buides a través del mateix telèfon. Els usuaris ho poden sol·licitar quan facin la petició de recollida de la saca plena, o bé en qualsevol moment de l’any que ho necessitin.

Altres aspectes a tenir en compte

Cal tenir en compte que quinzenalment es recull un nombre limitat de saques per ordre de petició i, en cas que s’arribi al màxim, es programen cites per al següent dia de servei. D’altra banda, cal destacar que el servei està destinat a la recollida de la brossa vegetal domèstica, no als professionals o grans generadors. És per això que el servei admet un màxim d’1 saca o 3 bosses per habitatge i dia de recollida, i que el seu contingut només pot incloure restes vegetals. 

Què s’hi pot llençar

A la saca o bossa de recollida només s’hi poden dipositar restes vegetals i de poda, com gespa, plantes marcides, fulles o branques. Per contra, no s’hi poden llençar restes de runa, sorres i substrats, testos de plantes, plàstic o altres deixalles.  Aquestes s’han de dipositar als contenidors de recollida selectiva o dur-los a la deixalleria. De fet, si es detecta qualsevol altra tipologia de residus, el servei no recollirà la saca de residu verd.

 

Darrera actualització: 10.12.2021 | 13:09