Més de 2.200 alumnes inicien el curs escolar 2020-2021 seguint les estrictes mesures de seguretat

Dilluns, 14 de setembre de 2020 a les 15:10

Aquest matí, un total de 2.279 alumnes han començat el curs escolar 2020-2021 a Canovelles, un curs atípic i marcat per les mesures sanitàries adoptades en l’àmbit educatiu. Així, cada centre ha establert protocols per tal de garantir grups bombolla i evitar aglomeracions a les entrades i sortides.

Aquest matí han començat el curs escolar un total de 107 infants a l’escola bressol municipal Marta Mata, 1.437 nens i nenes repartits en les quatre escoles de primària del municipi i 735 joves als dos instituts de Canovelles. El curs, atípic i molt marcat per les mesures sanitàries adoptades en l’àmbit educatiu, s’ha iniciat sense incidències.

Les entrades s’han efectuat per portes diferenciades, depenent dels cursos als quals pertanyen els alumnes, i després que el professorat prengués la temperatura a tots els nens i nenes que accedien als diferents centres educatius. En alguns casos, com el de l’escola Els Quatre Vents, les entrades s’han realitzat en franges horàries diferenciades. Gairebé tots els centres educatius han optat per habilitar nous accessos al centre o tornar a fer files al patí per tal d’esglaonar l’accés a l’edifici. A més, en el cas de l’escola Congost s’ha tallat el pas de vehicles al carrer de Santa Madrona per donar prioritat als vianants. Per la seva part, l’escola Joan Miró ha posat tanques metàl·liques per delimitar el recorregut d’accés al centre segons el curs.

Mesures sanitàries en l’àmbit educatiu

D’altra banda, cal destacar que el PROCICAT ha actualitzat les mesures sanitàries anunciades en l’àmbit educatiu: S'adapten algunes de les mesures incloses en el Pla d'actuació i es preveuen algunes de noves, com, per exemple, les que fan referència a reunions entre personal dels centres i famílies —que hauran de ser telemàtiques— o a reunions dels claustres, que, només excepcionalment, podran ser presencials en grups de menys de 10 persones; o la referent a l'ús de mascaretes, obligatori per a tots els adults, excepte si interfereix greument en els objectius pedagògics.

Per indicació de l'Agència de Salut Pública, i tenint en compte que es tracta de l'inici de curs i els alumnes no provenen de grups estables, l'ús de les mascaretes continuarà sent obligatori durant les dues primeres setmanes de curs. Passat aquest període es revisarà l'obligatorietat a partir dels 6 anys en funció de l'estat de la pandèmia en cada territori. Cada dimecres es comunicarà la decisió al respecte per a la setmana següent.

En consens amb la comunitat pediàtrica, també s'ha actualitzat el llistat de símptomes susceptibles de ser relacionats amb la covid-19, de forma que s'ha de prestar especial atenció als següents:

  • febre o febrícula per sobre de 37,5 ºC
  • tos,
  • dificultat per respirar,
  • mal de coll*,
  • refredat nasal*,
  • fatiga, dolors musculars i/o mal de cap,
  • mal de panxa amb vòmits o diarrea,
  • pèrdua d'olfacte o gust (infants grans i adolescents).

*Només hi haurà sospites de Covid-19 si el mal de coll o el refredat nasal van acompanyats d'altres símptomes de la llista.

Les famílies poden consultar a l’espai Escola segura, del Departament d’Educació, tota la informació sobre les actuacions que es portin a terme en l'àmbit educatiu i la situació de la comunitat en el context actual de pandèmia, així com les mesures i decisions que es prenguin i afectin el desenvolupament de les activitats escolars.

Darrera actualització: 14.09.2020 | 15:13