La nova targeta de la deixalleria és més segura i fàcil d’utilitzar

Dimecres, 20 de gener de 2021 a les 14:35

Aquest 2021, Canovelles comença a utilitzar la nova targeta de la deixalleria, un model més senzill i segur que permet acumular les visites que es realitzin a totes les deixalleries de la xarxa comarcal i facilita l’obtenció de fins a un 20% de bonificació en el rebut de les escombraries.

L’Ajuntament de Canovelles substitueix l’antiga targeta de cartró de la deixalleria per una de nova, que incorpora un codi de barres associat al domicili i que permet registrar d’una manera més ràpida i segura les visites a la deixalleria. A més, la nova targeta és pot utilitzar a qualsevol deixalleria de la comarca i a la deixalleria mòbil, un fet que facilita sumar més visites per a la bonificació en el rebut de les escombraries.

Totes les persones que viuen al mateix domicili poden fer servir la nova targeta amb codi de barres. Això sí, la primera vegada que cada membre de la llar la faci servir haurà de portar el DNI. D’aquesta manera, si en la propera ocasió no es porta físicament la targeta també se’n podrà registrar l’ús.

De moment, l’Ajuntament de Canovelles ja ha enviat les targetes a aquells habitatges que, durant el període anterior havien sol·licitat l’antiga targeta de la deixalleria. Aquelles persones que no disposin de l’anterior i vulguin la nova, només cal que la sol·licitin a l’OAC, l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania. (Atenció: per ser atès a l’OAC, cal demanar cita prèvia trucant al 93 846 45 55).

La correcta classificació dels residus que es generen suposa beneficis tan mediambientals com econòmics. En aquest sentit, i a banda de la bonificació de fins al 20% que es pot aconseguir per fer ús de la deixalleria, cal destacar que deixar trastos i deixalles al carrer suposa un sobrecost del servei i del tractament. En canvi, si és fa bé, aquests diners es poden destinar a altres activitats o serveis per al municipi.

Bonificacions de fins al 20% en el rebut de les escombraries

A Canovelles, aquelles persones que facin ús de la deixalleria 6 vegades a l’any, gaudiran d’un 10% de bonificació. Si visiten la deixalleria 7 cops a l’any, la bonificació serà del 15%. I en cas de fer-ne ús 8 vegades o més, obtindran un 20% de bonificació.

Què es pot dur a la deixalleria?

Cal tenir en compte els lliuraments a les deixalleries no poden consistir en materials dels quals hi hagi servei de recollida al carrer, tret dels voluminosos. Per tant, es poden portar olis, pneumàtics, residus elèctrics i electrònics, dissolvents, pintures, vernissos, mobles, matalassos o electrodomèstics de línia blanca, entre d’altres.

Darrera actualització: 20.01.2021 | 14:26