La Festa Major premia els millors guarniments de façanes, balcons i aparadors

Dimecres, 22 de juliol de 2020 a les 12:20

La Festa Major de Canovelles convoca, per primera vegada, un concurs de guarniment de balcons, aparadors i façanes per reptar les aptituds decoratives de la ciutadania. El certamen se celebrarà des d'avui, 22 de juliol, fins al dilluns, 27 de juliol.

Els mesos de confinament van fer aflorar la creativitat dels veïns i veïnes de Canovelles en els seus balcons i façanes. Durant setmanes, moltes famílies van engalanar-los amb tota mena de materials per donar vida als carrers del municipi. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha incorporat enguany al programa de Festa Major un concurs per tornar a omplir de colors i originalitat els habitatges canovellins.

Qui vulgui participar-hi haurà de tenir en compte algunes premisses. La primera és que tots els habitatges s’han de guarnir seguint la temàtica del circ, fil conductor d’aquesta edició. A més, tots els elements ornamentals han de ser visibles des de la via pública, tot respectant l’estructura de l’edifici i la seguretat dels vianants. Tot i que es poden utilitzar els materials que cada participant consideri, està prohibit fer menció de marques comercials o faltar al respecte.

Pel que fa a les modalitats de participació, s’han establert quatre categories: balcons i façanes de forma individual; balcons i façanes amb agrupacions veïnals de fins a 10 habitatges; balcons i façanes amb agrupacions veïnals de més de 10 habitatges, i, per últim, aparadors comercials. A cadascun dels participants se’ls facilitarà una banderola identificativa de la Festa Major i un obsequi de decoració. Les creacions es podran compartir a la xarxa amb l'etiqueta #fmcanovelles20

Les inscripcions, que són gratuïtes, es poden fer fins aquest divendres, de 18 h a 21 h, a l’Espai Festa Major, situat al Centre Cultural. El veredicte del concurs es donarà a conèixer a partir de dilluns ,27 de juliol. Un jurat format per membres de l’organització, membres de les entitats i col·lectius que integren la Festa Major decidirà les millors creacions de cada categoria.

El concurs de truites es trasllada a Instagram

El 18è Concurs de Truita de Patates de Canovelles enguany es disputarà a través d’Instagram. El tradicional certamen, que cada any aplega centenars de persones, no es podrà realitzar de manera presencial a causa de la crisi del coronavirus, però la disputa per a la millor creació culinària seguirà ben viva a la xarxa.

Així, totes les persones que vulguin participar-hi hauran de formar equips d’un màxim de sis integrants i reunir-se en un lloc comú, ja sigui a casa d’un dels membres, en un local o qualsevol espai que els permeti cuinar amb mesures higienicosanitàries. Tant les truites com les disfresses dels equips hauran de complir la temàtica d’enguany, el cric.

Totes les imatges de les creacions hauran de publicar-se en un compte públic d’Instagram amb l’etiqueta #fmtruites20 o #fmcanovelles20 entre les 18 h i les 22 h del dijous, 23 de juliol. Es premiaran les següents categories: millor presentació de la truita, millor ambientació o disfressa amb la temàtica de la Festa Major, i equip més divertit.

El TUT i el Centre Obert Casa Nostra també convoquen concursos

Aquest dijous 23 també hi haurà l'opció de participar a dos certàmens més des de casa. El primer és el concurs d’entrepans creatius que convoca el Centre Obert Casa Nostra, que ja arriba a la desena edició. Per prendre-hi part, cal fer-ho en equips d’un adult i dos infants. Els sandvitxos (s’han de cuinar amb pa de motlle), poden ser tan creatius com es consideri i evocar la temàtica del circ. Les creacions s’hauran de compartir a Instagram entre les 16 h i les 20 h amb les etiquetes #fmentrepanscreatius20 i #fmcanovelles20. El jurat premiarà amb un lot de productes de la Festa Major la millor ambientació o disfressa i l’entrepà més creatiu.

D’altra banda, el Consell de la Joventut de Canovelles (TUT) anima la ciutadania a participar al Concurs de disfresses del Carnaval d’Estiu de la Festa Major. Per participar-hi, cal tenir un compte d’Instagram i seguir el perfil del TUT, @tut_canovelles. Les fotografies de les disfresses s’hauran de publicar amb les etiquetes #fmcarnavalestiu2020 i #fmcanovelles20. La millor disfressa individual, la disfressa més original i la millor disfressa de grup tindran premi!

CONSULTEU TOTES LES BASES AQUÍ

Darrera actualització: 22.07.2020 | 13:07