La deixalleria distribuirà compost gratuït per a horts i jardins

Divendres, 30 d'abril de 2021 a les 14:00

Del 2 al 8 de maig, les deixalleries de la comarca, inclosa la de Canovelles, distribuiran  gratuïtament compost per a hort i jardins. L’acció s’emmarca dins el programa de la Setmana Internacional del Compost (#ICAW2021).

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ofereix del 2 al 8 de maig la possibilitat d’aconseguir fins a 50 litres de compost per persona i dia a totes les deixalleries (equivalent a dues galledes). Forma part de les accions incloses en la Setmana Internacional del Compost que se celebra del 2 al 8 de maig (#ICAW2021) i  que enguany centra la seva temàtica en el cicle de la matèria orgànica: Creix, menja ... COMPOSTA ... Repeteix.

Aquest cicle valoritza els materials orgànics convertint-los en recursos (compost) que són utilitzats com a fertilitzants en el sector agrari, afavorint sòls més sans que produiran aliments, que un cop consumits, poden generar nous residus que es tornen a compostar, de manera que comença  de nou el cicle...

Amb aquesta mesura i sota la marca COMPOSTVO es vol fomentar l’ús del compost provinent de la recollida selectiva de la fracció orgànica i recompensar la ciutadania el seu esforç per separar la matèria orgànica a casa de forma correcta facilitant així que se’n pugui obtenir compost i biogàs.

Les característiques físiques, químiques i biològiques del compost procedent de la planta de digestió anaeròbica i de compostatge de Granollers, on es tracta la matèria orgànica que es recull de forma separada al Vallès Oriental, al Maresme i a alguns municipis del  Moianès, permeten que aquest producte pugui ser utilitzat en diversos àmbits i activitats obtenint resultats molt positius:

  • Com a adob natural en agricultura
  • Com a fertilitzant en tasques de jardineria i en la formulació de substrats.
  • Com a restauració de sòls degradats en projectes d’obra pública o en restauració d’activitats extractives.

El compost aporta molts beneficis als nostres sòls, contribueix a l’increment de la matèria orgànica, l’activitat biològica, la biodiversitat, millora la fertilitat, l’estructura i retenció hídrica, prevenint així la seva erosió i degradació. El cicle de la matèria orgànica i l’ús del compost afavoreixen l’economia circular i la lluita  contra el canvi climàtic.

Font: Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental

Darrera actualització: 30.04.2021 | 15:30