La biblioteca Frederica Montseny tornarà a obrir les portes el dilluns 16 de novembre

Divendres, 13 de novembre de 2020 a les 11:00

L’equipament restarà obert de dilluns a divendres de 15 a 19 hores, i els dimecres de 10 a 13 hores. No obstant això, i a causa de les restriccions per la situació sanitària actual, la biblioteca només podrà oferir el servei de préstec de llibres i es recomana als usuaris demanar cita prèvia. 

Un cop acabades les obres de millora de la Biblioteca Frederica Montseny, que han obligat a tancar l’edifici durant més de deu mesos, l’equipament torna a obrir les portes als usuaris. Així, la biblioteca Frederica Montseny obrirà totes les tardes de dilluns a divendres de les 15 a les 19 hores i els matins dels dimecres de 10 a 13 hores.

La reobertura de l’espai està condicionada a la situació sanitària actual. És per això que la biblioteca només podrà oferir el servei de préstec i el servei de préstec interbibliotecari. De la mateixa manera, no es permetrà als usuaris fer ús del servei d’autopréstec i no es podran posar en marxa serveis com el del Club dels deures, les sales d’estudi o el servei d’Internet i +. No obstant això, quan la situació ho permeti, es reprendran la resta de serveis i es realitzarà un acte per poder celebrar la reobertura de l’espai.

Per tal d’accedir a l’espai, els usuaris hauran d’entrar per la porta principal ubicada al carrer del Molí de la Sal. A més, es recomana demanar cita prèvia trucant al 938 618 980 o bé omplint aquest formulari. No obstant això, també serà possible trucar al timbre i accedir a l’espai respectant els torns d’entrada i sempre que el nombre de reserves efectuades ho permeti.

Renovació del fons de la biblioteca

Les obres de millora de la biblioteca Frederica Montseny també han servit per fer neteja i retirar aquells volums, prop de 15.000 i entre els que s’inclouen llibres, pel·lícules i música, que es trobaven en desús o que estaven fets malbé.

D’altra banda, s’han adquirit prop de 5.000 volums nous, material que de mica en mica va arribant a la biblioteca i s’incorpora al seu fons. D’aquesta manera, es pretén oferir als usuaris materials de qualitat i actualitzat, i és que, per exemple, s’han renovat gran part de les guies de viatges i s’han incorporat novel·les i llibres editats recentment. A més s’ha incorporat un punt lila que inclou volums relacionats amb temes feministes.

Cal destacar que part d’aquesta compra s’ha realitzat a la llibreria del municipi, amb la intenció de donar suport al comerç local de Canovelles.

Sala infantil a la planta baixa i amb accés al patí interior

Un dels objectius de les obres de millora era reorganitzar alguns dels espais de l’edifici i, concretament, traslladar l’àrea infantil a la planta baixa per evitar que els usuaris més petits haguessin de pujar escales i travessar l’equipament. Així, ara la sala infantil es troba ubicada a la planta baixa i connecta directament amb el pati interior de la biblioteca.

També s’han reorganitzat els espais i s’han reordenat les estanteries amb l’objectiu d’ampliar l’espai i organitzar d’una manera més eficient els volums disponibles. La planta baixa compta amb un mostrador d’atenció al públic nou i amb un racó per a joves on hi trobaran novel·la juvenil, còmics i altres materials que puguin ser del seu interès. D’altra banda, a la segona planta s’han creat dues sales polivalents i estances on actualment s’hi troben els despatxos de l’Oficina de Català i del Servei de Mediació.

Per últim, les obres també han servit per  adequar l’edifici a la normativa vigent, i millorar l’accessibilitat, la seguretat i els sistemes de protecció contra incendis. En aquest sentit s’ha actuat a les baranes i les escales de l’edifici.

Darrera actualització: 13.11.2020 | 11:04