Jornada amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis

Dilluns, 11 de novembre de 2019 a les 14:45

El 14 de novembre, coincidint amb el Dia Mundial de la Diabetis, el Teatre-Auditori Can Palots acull una jornada organitzada per l’Institut Català de la Salut i l’Ajuntament de Canovelles. L’acte, que començarà a les 8,45 hores i s’allargarà durant tot el matí, inclou diferents conferències sobre la malaltia, el seu diagnòstic i tractament, l’alimentació o l’activitat física.

A més, durant la jornada es realitzaran tallers i es presentaran els resultats de l’estudi que es deriva del projecte Canovelles baixa la glicada, premiat per l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. L’estudi demostra, en paraules de la doctora Maria Carme Miralles, coordinadora del projecte, “que una intervenció grupal, és a dir, una coordinació de diferents institucions públiques com l’Ajuntament i el CAP, donen lloc a una millora del pacient diabètic”, ja que els participants acaben introduint l’activitat física en el seu dia a dia.

El projecte Canovelles baixa la glicada

La glicada, o hemoglobina glicosilada, és el millor indicatiu per saber si la malaltia està sota control. Mantenir aquest paràmetre per sota de 7 és l’objectiu que tot pacient diabètic hauria de perseguir. Malauradament, cada vegada hi ha més prevalença de la diabetis i costa més baixar la glicada dels pacients. Davant d’aquesta realitat, professionals del CAP de Canovelles van impulsar fa dos anys un projecte per fer front a la problemàtica i destinat a la millora del pacient amb diabetis de tipus 2.

El passat 17 de setembre va arrencar al Centre Cultural la segona edició del programa, en la que s’ha ampliat el número de participants de 40 a 50, i s’han introduït algunes millores. S’ha tret pes a la part teòrica i s’han adaptat les caminades a un  dificultat menor perquè els participants no abandonin l’hàbit. I és que, tal com explica la Dra. Maria Carme Miralles, “l’activitat física hauria de formar part de la vida de tothom. El ritme de vida que portem no ens ho posa fàcil, però hauríem d’aturar-nos i fer més sortides”.

Darrera actualització: 11.11.2019 | 14:41