Ja podeu veure Sis mil anys i un dia al canal de YouTube de l’Ajuntament

Divendres, 6 d'agost de 2021 a les 10:00

Aquelles persones que encara no hagin tingut l’oportunitat de veure el documental “Sis mil anys i un dia. Relats de la memòria oral de Canovelles (1930-2021)” ja ho poden fer. El treball està accessible a tothom qui ho desitgi a través del canal de Youtube de l’Ajuntament.

“Sis mil anys i un dia” és un projecte de recuperació i conservació de la memòria local, amb voluntat divulgativa, que dóna a conèixer el passat més recent del municipi. Ha estat produït per l’Ajuntament de Canovelles i realitzat per l’entitat garriguenca Associació Memòria Visual, formada pels documentalistes Jordi Vacca, Carles Riobó i Ramon Ferrandis.

 L’audiovisual compta amb el testimoni oral d’una dotzena de persones d’orígens i edats diverses que relaten una realitat, sovint oblidada, sobre diferents temàtiques, com l’evolució i els canvis urbanístics, la societat, les festes i les tradicions, la Guerra Civil i la postguerra, o la transició i la democràcia.

Concretament, s’han realitzat entrevistes a Pepita Agustí Tella, Pepeta Duran Cladellas, Emilia García de Gracia, Lluís Gausachs Pont, Maria Gispert Bofí, Marcos López Sánchez, Mariano Lucas Módenes, Francesc Martos Aguilera, José Morillas Romero, Alicia Oyono Mibuy, Assumpció Riera Roca i Antoni Vilarrasa Juncà. A més, s’ha comptat amb la col·laboració de les persones entrevistades i de prop d’una vintena d’entitats o persones a títol individual que han cedit fotografies de Canovelles.

També podeu gaudir de l’A prop del doc, un programa especial de VOTV conduït per Gemma Permanyer i que inclou el passi del documental i la tertúlia amb la Yolanda Sànchez, regidora de Cultura, i amb el Jordi Vacca, membre de l’Associació Memòria Visual.

Com aconseguir una còpia del documental

 L’Ajuntament de Canovelles ha editat còpies d’aquest treball, en format pendrive. Les còpies s’han posat a la venda i es podran adquirir, a partir del mes de setembre, contactant amb el departament municipal de Cultura i Patrimoni (telèfon 670 010 401 o correu electrònic patrimoni@canovelles.cat). El cost de la còpia del documental és de 6 euros.

Darrera actualització: 29.07.2021 | 15:33

Vídeo - Àudio