Ja podeu consultar la programació amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Dijous, 27 de febrer de 2020 a les 10:30

Entitats i Ajuntament uneixen forces per reivindicar el feminisme el 8M! Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, Canovelles programa cinc dies d’activitats per reivindicar la lluita feminista i contra el sexisme. Enguany, la commemoració ret homenatge a Maria-Mercè Marçal, escriptora i activista política, cultural i feminista, per la qual cosa en diferents accions, equipaments i serveis sonarà la cançó I tu, sols tu, d’El Diluvi, basada en el seu poema Tres voltes rebel.

Els actes començaran dijous, 5 de març, amb una gimcana feminista per als infants de Casa Nostra, organitzada pels joves d’EL Local i la Kl@b, a la plaça de la joventut. Paral·lelament, l’entitat Eclipsades organitza el mateix dia a les 18 h, a El Local, una trobada per elaborar les pancartes que ompliran l’acte central  diumenge, 8 de març.

Divendres, 6 de març, el parc de Can Xarlet serà l’escenari d’un concert feminista organitzat per Proyect Alfa, que portarà, entre les 14 h i les 22 h, actuacions de música en viu, exhibicions de hip-hop, breakdance i afrodance, i tallers al voltant de la dona.

La prèvia del 8M acabarà dissabte, 7 de març, amb una jornada feminista organitzada pel col·lectiu En Veu de Dona. A les 11 h es farà un taller de compreses de tela al Centre Cultural, per al qual cal fer la inscripció abans al mateix equipament i pagar tres euros.  A la tarda les activitats es traslladaran a El Local, que acollirà un taller de pancartes a les 17 h, una taula rodona sobre la interseccionalitat del gènere, a càrrec de la CNT a les 18.30 h, i un concert a les 20.30 h.

La jornada central, diumenge 8 de març, començarà amb la mobilització feminista convocada per En Veu de Dona, que recorrerà els carrers del municipi a partir de les 10.30 h i culminarà amb la lectura del manifest d’enguany a la plaça de la Joventut. A la tarda, se celebrarà l’acte commemoratiu al Teatre Auditori Can Palots amb tres propostes culturals. A les 18 h, un grup de joves portarà a escena La dona musulmana i l’empremta de les seves llavors, una obra teatral per recordar la importància d’algunes dones musulmanes al llarg de la història. Tot seguit, a les 18.30 h, el grup de teatre Las Niñas interpretarà la cançó de David Barrul, Guerreras. Per acabar, a les 19 h, es podrà veure l’espectacle Una Mujer Fué la Causa, en què quatre artistes de la companyia LabortariA Flamenco cantaran i ballaran la versió de la Macorina, cançó de Chavela Vargas inspirada en la figura de la referent feminista cubana, per parlar de la llibertat sexual de la dona. L’entrada a tots tres espectacles és lliure.

Dilluns, 9 de març, la programació es clourà al Centre Cultural amb un taller, de 17.30 h a 19.30 h, de moviment i consciència femenina, i la inauguració, a les 19.30 h, de l’exposició ‘Manualitats de Ganxet’, de l’artista Manoli Lozano. La mostra es podrà visitar fins el 27 de març.

 

 

Darrera actualització: 25.02.2020 | 14:57