Ja funciona correctament l’apartat Avisos de l’APP de Canovelles

Dijous, 5 de març de 2020 a les 12:00

Canovelles ha implementat algunes millores pel que fa a la gestió de l’apartat Avisos de l’APP municipal. Concretament, s’ha millorat la recepció i resposta dels missatges de tal manera que ara els usuaris que facin servir aquest canal per comunicar qualsevol incidència, rebran una resposta en un breu període de temps.

L’aplicació municipal de Canovelles, que es va estrenar el novembre del 2018, és una eina de comunicació directa amb els veïns i veïnes del municipi des de la que poden consultar les notícies, l’agenda, i la informació bàsica dels equipaments municipals, les farmàcies o el transport.  A més, l’aplicació ofereix als veïns l’opció de fer arribar a l’Ajuntament avisos sobre qualsevol incidència que detectin. Precisament aquest apartar havia generat alguns problemes de gestió, fent que moltes d’aquestes incidències no es rebessin correctament o quedessin sense resposta.

Ara, i després d’establir un protocol d’atenció a la ciutadania, s’ha aconseguit donar resposta a totes les incidències que envien els ciutadans. I, un cop rebudes, es deriven al departament corresponent per tal d’intentar resoldre-les en el mínim període de temps possible.

Mitjançant els avisos es pot informar de qualsevol incidència sobre l’enllumenat, els carrers, l’incivisme, la neteja o el mobiliari urbà, entre d’altres. Cal destacar que l’apartat també permet adjuntar imatges de la incidència i geolocalitzar-la. D’aquesta manera, es documenta gràficament l’avís i s’agilitza la seva localització exacta. Mitjançant els avisos també es poden fer consultes o passar incidències relacionades amb altres temes com els serveis socials, la cultura, l’educació o els esports.

Darrera actualització: 05.03.2020 | 10:04