Ja es pot circular pel nou pas sota la via del tren

Dilluns, 15 de febrer de 2021 a les 11:40

Aquest matí s’ha obert a la circulació de vehicles el pas sota la via del tren que connecta el carrer de França amb el carrer de la verge del Pilar. El pas compta amb una vorera ampla, per a la circulació de vianants, i una calçada de dos carrils, on poden circular vehicles rodats en ambdues direccions.

El pas sota la via del tren, que connecta el carrer de França amb el carrer de la Verge del Pilar, té unes dimensions de 4 metres d’alçada i 10 metres d’amplada, on s’inclou una vorera ampla i una calçada de doble sentit. A més, l’obra també admet l’ample de vies necessari en cas que es faci efectiu el desdoblament ferroviari.

Aquesta connexió permet millorar la permeabilitat del municipi connectant la zona de Can Xarlet, on hi ha habitatges i alguns negocis, amb la zona a tocar del parc de la Pau, on es troben centres educatius i equipament esportius, entre altres.

L’alcalde, Emilio Cordero, que ha agraït la paciència dels veïns de la zona durant els últims mesos, ha celebrat que la nova connexió ja sigui una realitat i ha posat de relleu que aquest és un pas “molt necessari per Canovelles i que evitarà als veïns de Can Xarlet haver de donar una gran volta per accedir a serveis que tenen a escassos metres dels seus domicilis, com són la nova pista polivalent o l’escola Congost, entre d’altres”.

El repte de fer més permeable el municipi

El nucli urbà de Canovelles està dividit físicament per la via del tren. És per això que un dels grans reptes del municipi és connectar ambdues zones i facilitar la mobilitat d’una banda a l’altra de l’estructura ferroviària.

Ara, i amb aquest nou pas, Canovelles compta amb quatre connexions al llarg de la trama urbana: la del carrer del Molí de la Sal, soterrada i que únicament permet la circulació de vianants, i les dels carrers de Sant Jordi, Diagonal i de França, que permeten la circulació tant de vehicles i com de vianants.

Una connexió molt esperada

La finalització de l’actuació i, en conseqüència, l’obertura del pas sota la via del tren al carrer de França era un fet molt esperat per tota la ciutadania i, en especial, pels veïns de la zona que han patit directament l’aturada de les obres.

L’obra es va iniciar a l’estiu de 2019, però es va veure aturada l’estiu passat a causa del concurs de creditors voluntari que va fer l’empresa concessionària. L’actuació no es va poder reprendre fins a mitjans d’aquest mes de gener i després que l’Ajuntament de Canovelles mantingués diverses converses amb l’administrador concursal, amb seu a Madrid, per poder acabar l’obra i evitar haver de fer un nou projecte i una nova licitació del mateix. Així, durant les últimes cinc setmanes, s’ha finalitzat la consolidació dels murs laterals i la urbanització de la zona, tant dels carrers afectats durant l’actuació com de l’interior del pas.

Darrera actualització: 15.02.2021 | 11:42