Informació d’interès: Possible estafa a la gent gran

Dimarts, 27 d'octubre de 2020 a les 10:10

L’Ajuntament de Canovelles ha detectat un possible intent d’estafa a alguna persona gran del municipi aprofitant l’avinentesa que, per motius sanitaris, enguany es cancel·la l’Homenatge a la Vellesa. Els possibles estafadors, amb l’excusa de lliurar un regal en substitució de l’acte suspès i en nom de l’Ajuntament, pretenen accedir als domicilis de les persones grans.

Els presumptes estafadors truquen a les persones grans, les informen que les visitaran per portar-los un regal (habitualment unes garrafes d'oli) en substitució de l'acte d'Homenatge a la Vellesa i, un cop a la porta, demanen a les persones que visiten poder accedir als seus domicilis.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Canovelles vol aclarir que no s’estan realitzant rondes de trucades per lliurar ampolles d’oli, ni cap altre regal;  que no s’està visitant a la gent gran de Canovelles; i que, en cas de dubte, es preferible no deixar entrar ningú al domicili, més encara tenint en compte la situació sanitària actual.

A més, en cas de rebre qualsevol trucada sospitosa d’estafa, és important guardar el número de telèfon des del que s’ha rebut la trucada i comunicar-ho a la Policia Local, que està portant a terme investigacions per determinar l’origen.

Des de l’Ajuntament es prega a la població que s’informi sempre a través de fonts oficials i que transmetin aquesta informació a les persones grans del seu entorn més proper.

Cancel·lació de l’Homenatge a la Vellesa

D’altra banda, i tenint en compte que l’Homenatge a la Vellesa d’aquest 2020 no podrà celebrar-se, és cert que des de la regidoria de Gent Gran s’està treballant per posar en valor la feina que han fet les persones grans del nostre municipi homenatjant-los amb un reconeixement simbòlic.

No obstant això, encara no està definit quin serà el reconeixement que es lliurarà a la gent gran ni tampoc com es farà l’entrega del mateix. Quan estigui definit es comunicarà a través del web i dels canals oficials de l’Ajuntament.

Darrera actualització: 27.10.2020 | 10:12