Flexibilització del tram 1: obertura de centres comercials i confinament perimetral comarcal

Dilluns, 14 de desembre de 2020 a les 09:30

A partir d’aquest dilluns, 14 de desembre, està permesa l'obertura dels centres comercials amb un aforament màxim del 30% i el confinament perimetral municipal de cap de setmana passa a ser comarcal.

La Generalitat de Catalunya ha aprovat la RESOLUCIÓ SLT/3268/2020, de 12 de desembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Les principals novetats són les següents:

  • El confinament perimetral entre les 6h de divendres i les 6h hores de dilluns passa a ser comarcal.
  • Els centres comercials poden obrir, limitant l’aforament al 30%. Això si, han de controlar l’aforament i els fluxos tant a l’interior del local com als accessos i aparcament, així com garantir la ventilació.
  • Les activitats culturals, tot i que l'aforament es manté al 50%, podran augmentar el límit de 500 espectadors a 1.000 si totes les persones estan assegudes, amb assignació prèvia de seients i registre previs i amb una ventilació reforçada, que s’especifica a l’annex 1.
  • Els actes religiosos i cerimònies civils han de restringir l’aforament al 30% amb un topall de 500 persones. Aquest topall és de 1.000 persones si l’activitat es fa de forma estàtica, a l’aire lliure o en espais tancats amb una ventilació reforçada que s’especifica a l’annex 1.
  • Les àrees de servei de les vies de comunicació no estan subjectes a cap restricció horària.

En diverses de les mesures que s’han modificat el concepte clau és el de ventilació, tenint en compte que la recerca científica mostra la importància de la renovació de l’aire per evitar el contagi. Per això es recomana reforçar la ventilació i prioritzar-la per sobre del confort tèrmic.

 

Als documents adjunts d’aquesta notícia trobareu:

  • Resum de la flexibilització de mesures del tram 1
  • RESOLUCIÓ SLT/3268/2020, de 12 de desembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública.
Darrera actualització: 14.12.2020 | 09:33