Fem la Festa Major sostenible!

Dilluns, 17 de juliol de 2017 a les 00:00

Durant els dies de festa major, hi haurà uns informadors del Consorci de Residus, fent campanya "Aquí no llencem res"

La nova campanya per al foment de la recollida selectiva fa una crida a la participació ciutadana

campanya 2017/1

Ampliar en una finestra emergent

 

Ampliar en una finestra emergent

• ‘Aquí no llencem res!’ busca estimular un canvi d’hàbits entre les persones que encara no separen les deixalles per afavorir el reciclatge

• Vol fer reflexionar sobre els efectes que té sobre el medi ambient no tractar els residus adequadament


La nova campanya del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental per fomentar la recollida selectiva dels residus, que té el lema ‘Aquí no llencem res!... Aquí ho reciclem tot!’ té com a objectiu promoure un canvi d’hàbits mostrant, d’una banda, els efectes positius que té la correcta separació dels residus i de l’altra, els aspectes negatius que té sobre el medi ambient llençar-los tots a la mateixa bossa. 

La campanya fa una crida a la necessitat d’augmentar la participació ciutadana en el procés del reciclatge del residus domèstics en origen i respon a la necessitat d’incrementar substancialment la recollida selectiva dels residus domèstics en el seu conjunt, estancada els últims anys al voltant del 38%. Recordem que l’objectiu europeu és assolir una taxa de reciclatge del 50% per a l’any 2020, que s’incrementarà properament fins el 70% per a l’any 2030.

La campanya, finançada íntegrament pels Sistemes Integrats de Gestió (SIG) Ecoembes i Ecovidrio, estarà en marxa del 30 de maig al 4 d’agost. Un equip de 5 informadors recorren els municipis informant i enquestant a la ciutadana, al temps que demanen la col·laboració del veïnat perquè recicli correctament els seus residus. També es proporciona material de prevenció i gestió de residus amb el lema de la campanya.

Darrera actualització: 17.07.2017 | 12:59