Exposició Fotògrafes Pioneres a Catalunya

Dimecres, 13 de desembre de 2006 a les 00:00

L'exposició "Fotògrafes pioneres a Catalunya. Genealogia d'un segle de fotografia", de l'Institut Català de les Dones, es podrà veure a la Biblioteca Frederica Montseny del 17 al 30 de gener de 2007.

L'exposició rescata l'obra de les primeres generacions de fotògrafes a Catalunya i exposa, per primera vegada, les fotografies inèdites de 12 dones, realitzades des de mitjans del segle XIX fins al principi de la dècada dels setanta del segle XX.

Les fotografies exposades i la reconstrucció de les biografies de les autores permeten recuperar el treball de les dones que es van dedicar de forma sistemàtica a la fotografia abans de la coneguda generació contemporània de fotògrafes professionals catalanes, que es van inciar en aquest camp els anys seixanta. La fotògrafa Colita i la historiadora Mary Nash són les autores d'aquesta tasca de recuperació històrica que és l'exposició "Fotògrafes pioneres a Catalunya. Genealogia d'un segle de fotografia".

Les 8 fotògrafes catalanes protagonistes d'aquesta exposició són Carme Gotarde Camps, Madroñita Andreu, Montserrat Vidal i Barraquer, Carme García de Ferrando, Roser Oromí Dalmau, Roser Martínez Rochina, Montserrat Sagarra i Joana Biarnés.

L'Institut Català de les Dones ha editat també el catàleg de l'exposició, i ha dedicat el calendari 2006 a les dones fotògrafes.

Darrera actualització: 14.02.2017 | 13:08