Es tanquen les dutxes dels centres esportius per estalviar aigua

Dimecres, 7 de febrer de 2024 a les 11:50

Després de l’entrada en vigor de l’estat d’emergència 1 per sequera, l’Ajuntament de Canovelles i els clubs esportius del municipi han acordat mesures conjuntes amb l’objectiu d’estalviar aigua. Entre elles, destaca el tancament de les dutxes dels centres esportius, a excepció del seu ús per als partits oficials. La mesura s’aplica des d’aquest dimarts 6 de febrer.

Després d’una reunió, celebrada aquest dilluns, entre els responsables dels clubs esportius del municipi i el Servei d'Activitats Esportives (SAE) de l'Ajuntament de Canovelles, s’ha acordat prendre mesures per pal·liar els efectes adversos de la situació d’emergència 1 per sequera. Així, a partir d’aquest dimarts 6 de febrer i fins a establir noves indicacions, el pavelló Tagamanent, el pavelló de Ca la Tona, el camp de futbol i la pista polivalent funcionaran de la següent manera:

  1. De dilluns a divendres, no es podran utilitzar les dutxes als entrenaments o a la resta d’activitats programades. Entre setmana, només serà possible utilitzar-la en cas que hi hagi partits oficials.
  2. Els caps de setmana es podrà fer servir el servei de dutxes als partits de competició federada o activitats autoritzades. No serà possible per entrenaments o qualsevol altra activitat no autoritzada.
  3. El rec al camp de futbol es limitarà als caps de setmana, només quan per les condicions de la gespa sigui estrictament necessari. En aquest cas, es regarà un cop al dia com a màxim i en hores de baixa insolació.
  4. Les entitats faran campanya de sensibilització entre els seus components per intentar conscienciar entorn de la greu situació actual.
  5. Es col·locaran cartells informatius a les diferents dependències dels equipaments esportius per donar a conèixer als esportistes, i al públic en general, les diferents actuacions que tothom pot fer diàriament per estalviar aigua.

D’altra banda, al Centre Esportiu Municipal Thalassa també s’han pres mesures per reduir el consum d’aigua. Els responsables de la gestió de l’equipament han acordat instal·lar airejadors a les dutxes dels vestidors, reduir el temps de funcionament dels polsadors i disminuir la pressió de l’aigua. De la mateixa manera, també s’adopten mesures per evitar l’ús de mànegues a l’hora de netejar, entre d’altres. Amb tot, esperen poder reduir un 25% el consum d’aigua respecte al mateix període de l’any passat.

Les mesures acordades se sumen a les restriccions establertes per l’agència Catalana de l’Aigua, que podeu consultar aquí.

 

Darrera actualització: 07.02.2024 | 11:54