Es reobre el mercat dels diumenges de Canovelles, només amb parades d’alimentació

Dimarts, 12 de maig de 2020 a les 11:00

A partir del proper diumenge 17 de maig, l’Ajuntament de Canovelles reobre el mercat dels diumenges amb restriccions: únicament hi haurà algunes parades d’alimentació, en total prop d’una quarantena, i s’implementaran mesures de protecció per garantir la seguretat i minimitzar els riscos, com el control de l’accés a la zona, l’aforament limitat i l’augment de la distància entre parades.

El mercat del diumenge es durà a terme al passeig de la Ribera, concretament en el tram que va des de la caserna de la Guàrdia Civil fins a l’accés de la Ronda Nord, en horari de 9 a 14 hores. A més, s’estableix una franja horària preferent pels majors de 65 anys, de 10 a 12 hores. 

El mercat setmanal de Canovelles és un dels elements més característics del municipi. Va néixer al 1961 amb 3 parades i, després de gairebé 60 anys d’història, compta amb prop de 400 parades, arribant a ser un dels mercats més importants de tot Catalunya. Es calcula que cada diumenge el visiten prop de 10.000 persones. I és precisament per la dimensió del mateix, que una de les primeres mesures adoptades pel consistori amb motiu de la crisi sanitària va ser la suspensió del mercat dels diumenges. Ara, després de la cancel·lació de 9 edicions consecutives i tenint en compte tant la situació de la pandèmia com les últimes mesures adoptades pel Govern de l’Estat, s’ha decidit reprendre l’activitat comercial del mercat setmanal amb restriccions i mesures de protecció que garanteixin la seguretat de les persones.

Mesures adoptades per a garantir la seguretat

Pel que fa als comerciants, només hi haurà prop de 40 parades d’alimentació i aquestes s’ubicaran, tot incrementant la distància entre elles, al tram del passeig de la Ribera que va de la caserna de la Guàrdia Civil fins a l’accés de la Ronda Nord. A més, l’espai quedarà delimitat, gràcies a la col·locació de tanques i a les barreres urbanístiques o naturals que hi ha en aquesta zona. També s’establirà un únic punt d’entrada i sortida que s’ubicarà a la part sud del mercat, a tocar de la caserna de la Guàrdia Civil. D’aquesta manera es podrà controlar l’accés i limitar l’aforament de l’espai.

Un cop dins el mercat, els compradors trobaran tanques davant de totes les parades per tal de garantir les distàncies de seguretat i evitar tocar els productes, i és que seran els venedors els que serviran els aliments. A més, hi haurà personal municipal per a controlar que es garanteixen les distàncies de seguretat i realitzar tasques informatives.

Recomanacions per a la ciutadania

  • Eviteu el contacte i mantingueu una distància de 2 metres amb el marxant.
  • Tapeu-vos la boca i el nas amb mascareta.
  • Preferiblement feu el pagament amb targeta.
  • Eviteu les cues, i en el cas de fer-ne, mantingueu la distància de seguretat (2 m) entre els altres clients.
  • No feu autoservei. Serà el venedor qui servirà els productes.
  • Realitzeu una bona higiene de mans un cop finalitzada la compra.

 

Darrera actualització: 12.05.2020 | 11:06

Imatges

reobertura del mercat consells