Es presenta la Festa Major de Canovelles 2020, una festa adaptada a la nova normalitat

Dijous, 9 de juliol de 2020 a les 12:50

La Festa Major de Canovelles, que se celebrarà del 22 al 27 de juliol, serà adaptada a la situació actual. El consistori ha apostat per un model de festa que es podrà gaudir des de casa, i on els actes presencials seran reduïts i comptaran amb mesures de seguretat per evitar qualsevol tipus d’aglomeració o risc per a la ciutadania.

Conscients que el format tradicional de la Festa Major de Canovelles no permet garantir la seguretat de les persones, l’Ajuntament ha decidit celebrar l’edició 2020 adaptant-la a les noves circumstàncies. La celebració de la festa gran del municipi té per objectiu donar continuïtat als actes de cultura popular, mantenir vius els colors de la Festa Major i oferir suport als artistes locals i empreses del sector cultural.

La festa adaptada a la nova normalitat

 En aquest sentit, omplen el programa espectacles i concerts que es podran veure a través del canal de YouTube de l’Ajuntament i, en ocasions, a través de la televisió comarcal VOTV. Entre els les actuacions que es retransmetran s’inclouen, per exemple,  l’espectacle de dansa contemporània i urbana anomenada Desescalada, la nit flameca amb la formació Arraigo i el cantaor Javi Rueda, el concert d’Acustiquem; la màgia del Mago Esteban, o l’espectacle infantil amb la pallassa la Bleda.

D’altra banda, la programació s’ha pensat tenint molt en compte la seguretat. És per això que s’han eliminat o s’han replantejat tots aquells actes que habitualment apleguen multituds, que tenen a veure amb gastronomia, o que congreguen a població de risc.  Per aquest motiu, els actes programats acabaran abans de la mitjanit. No es faran ni concerts, ni actuacions musicals en places i carrers. Tampoc no es programaran actes a l’aire lliure com ara la Cercavila d'Inici, la Catxarrada, la Botifarra Amiga i altres activitats en què habitualment es troben un gran nombre de persones.

No obstant això, hi haurà Concurs de Truites de patates però se celebrarà des de casa i per participar caldrà enviar una imatge de la truita. També s’han programat havaneres, però seran itinerants per diversos carrers de Canovelles. I es realitzaran jocs infantils per als mes petits, però tindran lloc en un recinte tancat, amb aforament limitat, i durant tots el cap de setmana per tal d’oferir l’activitat al major nombre d’infants sense que es produeixin aglomeracions.

El pregó, dedicat a les persones que ens han cuidat durant la pandèmia

Aquest 2020 el pregó el realitzaran Mireia Gibrat, directora del CAP de Canovelles, i Juani Férriz, auxiliar d’infermeria de l’Hospital de Granollers, i estarà dedicat a la gent que ha treballat incansablement per fer front a la crisi del coronavirus. L’homenatge és extensiu tant al personal sanitari i als treballadors i treballadores de serveis essencials, com a les persones voluntàries que han treballat desinteressadament en nombroses iniciatives solidàries.

L’acte tindrà lloc divendres 24 a les 20.30 h al Teatre Auditori Can Palots, i el seu accés quedarà restringit a les persones homenatjades, tot i que es podrà seguir en directe a través de VOTV i dels canals digitals oficials de l’Ajuntament. Després del Pregó, com cada any, es projectarà el vídeo de la Festa Major del 2019. 

El circ com a fil conductor

Des de ja fa uns anys que la Festa Major de Canovelles gira entorn una temàtica que marca les disfresses que llueixen els participants al concurs de truites així com l’ambientació de diversos actes.

Enguany, tot i l’excepcionalitat en el format de la gresca, també hi haurà un fil conductor. La temàtica escollida, que ha estat consensuada amb les entitats i els col·lectius organitzadors, serà el circ.

Una festa segura

El consistori fa una crida a la responsabilitat i el civisme. I recorda que enguany cal fer una renúncia en pro de la seguretat i la salut de tots i totes. Caldrà seguir les indicacions que es donin des de l’organització de la Festa Major, dur mascareta i mantenir les distàncies de seguretat entre persones.

La seguretat i la salut de les persones seran la màxima prioritat de l’edició d’enguany. En aquest sentit també vol agrair la dedicació de totes les entitats i persones a títol individual que han participat durant mesos en la programació d’una Festa Major que no podrà ser com totes i tots hauríem volgut.

Darrera actualització: 10.07.2020 | 14:18

Imatges

presentacio fm presentació de la Festa Major