Es presenta el projecte de reforma de l’illa de Sant Eudald als veïns de la zona

Dilluns, 27 de febrer de 2023 a les 13:30

Aquest dilluns representants del consistori s’han reunit amb els veïns de la zona d’actuació per donar a conèixer el projecte de millora de l’illa compresa entre els carrers de Sant Eudald, de Sant Jordi, de la Indústria i del Molí de la Sal, que pretén millorar la mobilitat, adaptar itineraris i racionalitzar l‘aparcament a la zona.

Actualment, a aquesta zona es detecten mancances entre les quals destaquen voreres molt estretes, calçades deprimides o desperfectes en el paviment. A més, es fa necessària la renovació de serveis com la xarxa d’aigua o la xarxa elèctrica en alguns punts. Pel que fa a l’arbrat, en algunes zones es troba molt proper a la zona d’aparcament o obstaculitza l’accés a determinats guals. D’altra banda, es fa necessària la millora de l’accessibilitat i la creació d’itineraris de vianants, per exemple, a la zona d’aparcament de la plaça de la Salut.

Així, el projecte contempla actuacions a diferents àmbits de l’illa conformada pels carrers de Sant Eudald, de Sant Jordi, de la Indústria i del Molí de la Sal. Amb l’objectiu de pacificar el trànsit i millorar l’accessibilitat, el projecte preveu transformar gran part del carrer del Nord, del Rec i del Molí de la Sal en plataforma única.

També es preveu renovar les voreres i la xarxa d’aigua potable al carrer de Nord i al carrer del Rec, així com soterrar part del cablejat de baixa tensió. Al carrer de Sant Eudald es contempla la renovació de la vorera llevant i la racionalització de l’arbrat per una opció que no dificulti l’accés de vehicles a guals. 

I pel que fa a l’aparcament de la plaça de la Salut es contempla la seva reorganització, la renovació del paviment dels passatges que uneixen l’aparcament amb el carrer de Sant Jordi i de la Indústria, i la renovació de l’arbrat, que disposaria de reg automàtic.

El projecte també contempla actuacions als carrers de Centelles i d’Isidre Duran on s’eixamplaran les voreres per millorar-ne l’accessibilitat i es crearà un nou pas de vianants al carrer Diagonal, a la cantonada amb el carrer de la Verge del Pilar.

El projecte, que ja s’ha redactat, es troba en fase d’aprovació. I un cop ratificat, caldrà dur a terme la licitació i l’execució de l’obra, que segons els càlculs previstos haurà de comptar amb un pressupost de prop de 830.000 €. Amb tot, el consistori preveu aprovar el projecte d’obra al proper ple, a finals de març, i poder dur a terme la reforma l’any vinent.

 

Darrera actualització: 27.02.2023 | 13:39