Es pinta un mural col·laboratiu al carrer del Molí de la Sal, sota la via del tren

Dimarts, 8 de novembre de 2022 a les 16:20

Els alumnes de l’escola Joan Miró participen en l’elaboració d’un mural inspirat en el fons marí i els problemes de contaminació que pateixen els oceans. El mural, conformat per sis peces diferents, està dissenyat pels muralistes Meritxell Saperas Castro i Christian Muñoz Liñan. La iniciativa s’emmarca dins el projecte Paret Viva, que pretén millorar l’aspecte de murs urbans i omplir d’art l’espai públic de Canovelles.

Amb aquesta iniciativa es crearà, al pas sota la via del tren, un recorregut visual amb l’objectiu d’explicar la importància de tenir cura del fons marí i les conseqüències adverses de la contaminació de les aigües costaneres i de l’acidificació dels oceans. La peça principal, situada a la paret més llarga de l’interior del pas soterrani, incorporarà la representació d’espècies en perill d’extinció. D’altra banda, el vianant podrà llegir diferents missatges al llarg del recorregut.

L’obra ha estat dissenyada pels muralistes, Meritxell Saperas Castro i Christian Muñoz Liñan, que ja han començat a elaborar el mural, especialment els fons de cadascuna de les parets. I, a partir d’aquest dimecres, els alumnes de 3r i 4t de l’escola Joan Miró, els ajudaran a elaborar part del mural.

Parets vives als espais públics de Canovelles

Aquesta actuació s’emmarca dins el projecte de Paret Viva, a través del qual se cedeixen espais per a millorar l’aspecte de determinats murs del municipi, així com per fer arribar a la ciutadania manifestacions artístiques mitjançant l’art mural en les seves diferents representacions.

En aquest sentit, l’any 2020, es va pintar el mural de la façana posterior del Centre Cultural, que mostrava diferents elements de la cultura popular de Canovelles.

Actualment, s’està realitzant el mural del Camp de Futbol Municipal i el del pas sota la via del tren al carrer del Molí de la Sal. I ja s’està treballant per impulsar l’elaboració d’un mural a la plaça de la Joventut i d’una altra obra d’art a la façana d’un edifici privat.

 

Darrera actualització: 08.11.2022 | 16:24