Es millora la seguretat al tram de la carretera BV-1439 entre la Ronda Nord i el barri de Sanaüja

Dimecres, 18 de desembre de 2019 a les 09:30

Ja s’han realitzat les actuacions per millorar la seguretat de la carretera BV-1439, coneguda com l’avinguda de Canovelles, una via que connecta el municipi amb l’Ametlla del Vallès i que travessa el barri de Sanaüja, una de les zones rurals de Canovelles. Concretament, s’ha construït un pas de vianants i s’han instal·lat cinc ressalts al llarg dels dos primers quilòmetres de la via, entre la Ronda Nord i fins al límit de terme.

L’objectiu de l’actuació, que ha realitzat la Diputació de Barcelona a petició de l’Ajuntament de Canovelles, és reduir la velocitat dels vehicles que circulen per aquesta via i millorar la seguretat dels vianants que transiten per la zona. Cal destacar que el barri de Sanaüja, tot i ser majoritàriament rural, compta amb diversos nuclis d’habitatges i dos centres educatius, l’institut Domus d’Olivet i l’escola Jacint Verdaguer, ambdós a tocar del nucli antic de Canovelles.

El pas de vianants, situat a escassos metres del carrer del Gregal, connecta  d’una manera més segura la zona de masos de la banda dreta de la carretera amb les cases i la urbanització situades al costat del bosc de Can Colomer. D’altra banda, els elements reductors de velocitat s’han situat als punts de la via que tenien més risc  i a les zones més transitades, com el punt quilomètric 1,4, on creuen molts infants i joves per anar als centres educatius que hi ha al barri. 

Ja feia molt temps que els veïns de Sanaüja, especialment aquells que viuen a tocar de la carretera, sol·licitaven la construcció d’un pas de vianants. Així doncs, aquesta actuació dóna resposta a una reclamació històrica de la ciutadania.

Darrera actualització: 18.12.2019 | 09:22

Imatges

Ressalts Carretera