Els líders religiosos de Canovelles reflexionen sobre la situació després de la pandèmia

Dimecres, 3 de novembre de 2021 a les 11:20

La trobada de la Taula de Líders Religiosos, que l’any passat no es va poder dur a terme a causa de la covid-19,  s’ha celebrat aquest dimarts i ha aplegat a un total de 14 persones de 6 comunitats religioses diferents. La reunió ha servit per avaluar la situació de la població després de la pandèmia i per establir algunes col·laboracions de cara al 2022.

Aquest dimarts 2 de novembre s’han trobat, a Can Palots, representants de l’Ajuntament i referents de les diferents confessions religioses de Canovelles. La trobada pretenia donar continuïtat a la línia de diàleg establerta l’any 2009 amb l’objectiu de caminar cap a una cultura de pau basada en la no-violència, la tolerància, l’entesa mútua i la justícia.  

Per part del consistori s’ha agraït la feina feta per part de les diferents comunitats religioses durant la pandèmia de la covid-19 per tal de cobrir les necessitats bàsiques. També s’ha encoratjat a seguir treballant conjuntament per educar en convivència i transmetre els valors de pau i respecte als més joves de les diferents confessions religioses.

Els representants de les diferents religions han posat de relleu el valor de la Taula de Líders Religiosos, que consideren útil i un punt de trobada imprescindible per seguir treballant de la mà. En aquest sentit, l’Església Evangèlica del Vallès ha expressat la seva voluntat per a seguir participant de la taula tot i haver canviat la seva seu al municipi veí. I és que la comunitat segueix vinculada al municipi a través de l’Associació d’Ajuda Cívica Betesda i el repartiment d’aliments. 

Per la seva part, la comunitat religiosa de la Mesquita Musulmana Medema ha agraït la col·laboració amb l’Ajuntament durant la pandèmia per a la repatriació de cossos així com la voluntat del consistori per treballar per tal que el cementiri municipal contempli la diversitat de creences.

D’altra banda, s’ha convidat a les diferents comunitats a participar de la celebració dels actes amb motiu del Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP), que se celebra anualment el 30 de gener.

Finalment, pel que fa als participants, l’acte ha comtat amb la presència de l’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, i la primera tinent d’alcalde, Yolanda Sánchez. I pel que fa a les diferents comunitats religioses presents al municipi, hi ha assistit representants de l’Església Sant Fèlix i Fàtima Comunitat Catòlica, de la Mesquita Musulmana Medema, de la Mesquita Musulmana Al Mohajirin, de la Mesquita Zawia Tijiania Seydi –haji Malik Sy, de  l’Església Evangèlica Filadèlfia, i de l’Església Evangèlica del Vallès.

 

Darrera actualització: 03.11.2021 | 11:24