Els infants de Canovelles ja han decidit les ordres del Carnestoltes 2020

Dijous, 30 de gener de 2020 a les 14:50

Aquest dimecres, els representants de 6è de les quatre escoles de primària de Canovelles han escollit les ordres que dictarà el Carnestoltes 2020. Gairebé una vintena de nens i nenes s’han reunit a la sala de plens Ma Lluïsa Prat on, mitjançant un sistema de votació, han decidit la indumentària que els veïns de Canovelles hauran de portar del 17 al 21 de febrer si no volen rebre el càstig pertinent.

Un cop a la sala de plens, els infants han ocupat les cadires on habitualment seuen els regidors i regidores de l’Ajuntament, han llegit les propostes prèviament elaborades als centres educatius, i han votat. Així les ordres escollides són les següents:

 

El Carnestoltes ja està aquí,

amb les seves ordres, 5 ordres que hauràs d’obeir

si no ho fas,

un castic tindràs.

 

Dilluns

Com una diva et mostraràs,

els cabells tu et pintaràs,

també t’hauràs de maquillar

o tres tombarelles hauràs de fer.

 

Dimarts

Si a Canovelles et vols lluir,

amb roba d’un sol color hauràs de venir.

 

Dimecres

Dimecres al matí elegant hauràs de venir

si un càstig no vols tenir

 

Dijous

Dijous amb pijama anirem

o el teu nas pintarem.

 

Divendres

Si a Canovelles vols entrar

roba del teu esport preferit hauràs de portar.

 

Aquest és ja el tercer any consecutiu que es duu a terme aquest projecte amb la intenció de fer partícips de la tradició i la cultura del municipi als infants i als joves de Canovelles, així com acostar-los els valors democràtics i de presa de decisions.

Les ordres escollides marcaran la dinàmica de Carnaval, no només de les escoles, sinó de tot el municipi. A més, l’Associació Comerç Actiu realitzarà una campanya de difusió d’aquestes ordres, mitjançant cartells a tots els comerços associats.

Darrera actualització: 30.01.2020 | 14:52

Imatges