El Xiprer celebra el seu 25è aniversari a Canovelles

Divendres, 6 de maig de 2022 a les 11:30

La fundació ha lliurat un total de 10 xiprers a diferents persones com a símbol de compromís i ajuda als altres, i ha presentat l’acció Compartim la cuina, compartim la taula.

L’acte per celebrar el 25è aniversari d’El Xiprer s’ha realitzat a la sala d’actes d’El Local, on l’entitat ha bufat les espelmes i ha lliurat 10 xiprers a persones vinculades amb la solidaritat. Ara, els qui l’han rebut hauran de fer una bona acció i després, passar aquest xiprer a una altra persona que pugui fer el mateix.

La celebració també ha servit per presentar la iniciativa Compartim la cuina, compartim la taula, una proposta a través de la qual xefs solitaris cuinaran, un cop al mes, el menú del dinar d’El Xiprer i compartiran l’àpat amb els voluntaris i usuaris de la fundació. La iniciativa començarà el 16 de maig amb l’Ada Parellada.

Què és El Xiprer?

El Xiprer va néixer com un projecte d’una comunitat cristiana l’any 1997 per acollir i acompanyar aquelles persones que més ho necessitin, per motius diversos com la solitud, la pobresa, l’exclusió o la marginació social. L’any 2015 es va constituir en fundació privada.

Actualment, la fundació gestiona el projecte de menjador i acollida del carrer Josep Umbert i prepara diàriament lots d'aliments a famílies amb dificultats econòmiques des de la seva nau al polígon Ramassar. Durant l’any 2021, El Xiprer va servir 12.758 àpats i va lliurar 12.561 lots d’aliments.

Darrera actualització: 06.05.2022 | 11:22